IBM lansează în România o nouă generaţie Power Systems

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 iunie 2008

IBM a prezentat astăzi în cadrul unui eveniment de presă, noua generaţie de servere Power Systems, care oferă clienţilor şi partenerilor de afaceri performanţe excepţionale, combinate cu o reducere considerabilă a consumului de energie comparativ cu sistemele precedente din aceeaşi familie de servere. Noile modele de vârf din gama Power Systems includ cel mai rapid server UNIX din lume şi un super-computer răcit cu apă în cadrul noii linii unitare de servere pentru platformele IBM Systems i şi p.

O generaţie inovatoare Power Systems

Noile sisteme IBM Power Systems au la bază tehnologia de virtualizare IBM, PowerVM, ce oferă posibilitatea de a economisi energie, prin reducerea semnificativă a costurilor de operare şi administrare a sistemelor IBM. Tehnologia sofisticată oferită de IBM asigură o creştere a performanţei sistemului, oferind clienţilor trecerea la viitorul şi performantul nou centru-de-date.

Noul server UNIX, POWER 595 - cel mai rapid sistem UNIX din lume - consolidează poziţia de lider a IBM pe piaţa UNIX, iar prin capabilităţile sale avansate el atrage atât clienţii existenţi, dar mai ales utilizatori ai sistemelor competitive.

Power 595 suportă până la 4 TB (terabytes) de memorie, de două ori mai mult faţă de alte sisteme din acceaşi clasă. Noul sistem UNIX foloseşte cel mai puternic microprocesor din lume, POWER6 - cu un record de viteză de 5 GHz - reuşind să atingă performanţe semnificative pentru o serie largă de aplicaţii. Mai mult, datorită tehnologiei POWER6 EnergyScale, sunt oferite capabilităţi de planificare eficientă, reduceri de consum energetic şi reduceri de costuri; de altfel, această tehnologie poate creşte eficienţa energetică pentru utilizatorii de sisteme Power cu până la 25%.

"Noul supercomputer a fost conceput de IBM pentru a ajuta utilizatorii să rezolve câteva dintre cele mai importante probleme ale omenirii în domenii cum ar fi energia, aeronautica şi modelare meteorologică", a afirmat Bogdan Constantinescu, STG Manager în cadrul IBM România.

Noul sistem, ce reprezintă o inovaţie în domeniul IT-ului ecologic, foloseşte o soluţie unică de răcire cu apă în interiorul rack-ului, iar cu cele 448 de nuclee de procesor instalate într-un rack, oferă aproape de cinci ori performanţa şi de aproape trei ori eficienţa energetică a predecesorului său, supercomputer-ul p575 ce avea integrat procesorul IBM POWER5+.

Noua generaţie Power Systems cuprinde şi o linie unitară de servere, asigurând o singură platformă pentru clienţii care utilizează IBM Systems i şi p. Noile servere IBM Power Systems încorporează cele mai performante procesoare POWR6, suportând sisteme de operare precum UNIX, Linux şi i, toate în acelaşi timp pe un singur sistem de servere.

Prin noua linie de servere, clienţii vor avea acces la tehnologia POWER6 EnergyScale, care permite un control riguros al energiei pentru o administrare eficientă a costurilor. Noul Power System are la bază şi tehnologia virtuală PowerVM, prin care clienţii pot crea până la 254 partiţii logice virtuale în acelaşi sistem fizic, fapt ce va duce la exploatarea mult mai eficace a server-ului respectiv. În plus, sistemul de operare integrat IBM i5/OS, denumit "i", asigură o utilizare mai uşoară pentru toţi clienţii "i" ai Power Systems.

"Noua linie de sisteme IBM Power protejează investiţiile clienţilor noştri. În ultimii ani, am aplicat aceeaşi tehnologie atât pentru sistemul i cât şi pentru sistemul p, pentru a da posibilitatea clienţilor să folosească aceeaşi platformă," a afirmat Gabriel Ciucu, Business Systems Leader în cadrul CEMAAS. "Această unificare, transpusă într-o nouă generaţie de sisteme Power va îmbunătăţi considerabil infrastructurile IT ale fiecărui client."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb