ÎCCJ declină către Tribunalul Braşov competenţa de judecare a dosarului lui Căncescu

Elena Deacu
Anticorupţie / 22 aprilie 2015

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să decline către Tribunalul Braşov competenţa de judecare a dosarului preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Braşov Aristotel Căncescu.

Declinarea competenţei vine ca urmare a faptului că Ion Diniţă, pus sub acuzare în acelaşi dosar, nu mai are calitatea de deputat, aceasta demisionând din Parlament, potrivit Agerpres.

Aristotel Căncescu este judecat în stare de arest la domiciliu. El a fost trimis în judecată în decembrie 2014 alături de Ion Diniţă şi de alte nouă persoane şi o firmă.

Căncescu este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (5 infracţiuni), luare de mită, spălare de bani, în formă continuată, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos, iar Ion Diniţă, de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 infracţiuni), dare de mită şi spălare de bani.

Obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfăşurate în perioada noiembrie 2006 - noiembrie 2014, fiind legate de activitatea şefului CJ Braşov şi a administratorului public al judeţului, Radu Ispas, care şi-au folosit funcţia publică de autoritate locală pentru interesele proprii şi ale firmelor SC Gotic SA şi SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care le administrau.

Procurorii DNA susţin că aceste două firme ''de casă'' deţineau cvasi-totalitatea contractelor derulate de CJ Braşov, întrucât le erau acordate preferenţial, prin încredinţare directă, ca urmare a dispoziţiei lui Aristotel Căncescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb