IGOR DODON: "Putin a promis că nu va lua alte măsuri după expulzarea diplomaţilor de la Chişinău"

C.V.
Internaţional / 6 iunie 2017

Igor Dodon (Sursa foto: Wikipedia)

Igor Dodon (Sursa foto: Wikipedia)

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a promis omologului său moldovean prorus Igor Dodon că expluzarea diplomaţilor moldoveni din Rusia va fi singura măsură de retorsiune după expulzarea unor diplomaţi ruşi din Republica Moldova, relatează Tass, potrivit unor surse din presă.

Putin i-a făcut această promisiune lui Dodon, în marja Forumului Economic de la Sankt Petersburg, potrivit agenţiei ruse de stat, transmite News.ro.

"Am vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin şi am discutat această problemă în detaliu. Preşedintele rus m-a asigurat că nu vor fi făcuţi alţi paşi", a declarat Dodon, adăugând: "Evoluţiile pozitive cu privire la exporturi, migraţie, legalizare, amnistie vor continua".

Liderul moldovean prorus a apreciat că majoritatea moldovenilor dezaprobă orice acţiune vizând să întrăutăţească relaţiile moldoveano-ruse, menţionează agenţia.

El a spus, informează sursa: "Poziţia antirusă este împărtăşită doar de aceia care sunt în Parlament. Majoritatea cetăţenilor obişnuiţi vrea să fie prietenă cu Rusia".

Guvernul prooccidental de la Chişinău a hotărât luni să expulzeze cinci diplomaţi. Preşedintele prorus a criticat această măsură. La rândul ei, Moscova a declarat cinci diplomaţi moldoveni persona non gratae, potrivit agenţiei de presă.

O purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a îndemnat Chişinăul să aibă o singură poziţie pe această temă şi a apreciat că această decizie a fost subiectul unei "dezbateri politice interne încinse", conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Din misterele capatanilor idioate ale ministrilor provestici din guvernul moldovenesc. Ca sunt incompetenti am mai spus-o. Acum sa o si demonstram.

     

    Avea R. Moldova niste diplomati la Moscova. Poate unii dintre ei cu nasul occidental in suflet. Se apuca guvernul de prostovani sa bage bete in roate noii idile Putin Dodon si alunga 5 diplomati rusi de la Chisinau. 

     

    Evident ca asta ofera scuze Rusiei sa ceara lui Dodon alti 5 diplomati moldoveni la Moscova, mai pe placul lor. Rusia va gasi alti 5 croiti la fel pentru a-i trimite la Chisinau. Dar Moldova? Ei bine, lui Dodon ii apartine ultimul cuvant iar acesta nu va trimite decat pe cine vrea Moscova. 

     

    "Precizăm că, conform legii, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile privind rechemarea din aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene" 

     

    Veselie mare trebuie sa fie la Moscova.

    1. Comandantul a planuit de mult si a zis asa generalului: Te las ca sa transferi 5 miliarde din vest in est si tu detasezi 5 lucratoare destepte si frumoase la Moscova.Nu e geniala miscarea:-)

    Dodon a ajuns carpa de sters picioarele a lui Putin. Ce este mai interesant ca Dodon nu realieaza:

    1. nu prezinta nici o problema aceste mutari.apa de ploaie,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb