IGPR: Peste 1.500 de sancţiuni pentru nerespectarea regulilor privind transportul de persoane

Andrei Stan
Companii #Transporturi / 21 mai 2017

IGPR: Peste 1.500 de sancţiuni pentru nerespectarea regulilor privind transportul de persoane

Poliţiştii au aplicat, în urma unei acţiuni pentru verificarea celor care efectuează transport de persoane, peste 1.500 de sancţiuni contravenţionale, dintre care aproape 400 au fost la Legea privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, la data de 18 mai, poliţiştii au desfăşurat o acţiune pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Activităţile s-au desfăşurat în toate municipiile şi oraşele din ţară, precum şi în perimetrul Aeroporturilor Internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, în zonele de debarcare şi de preluare a pasagerilor.

La acţiune au participat 925 de poliţişti rutieri, 54 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, 52 de specialişti R.A.R. şi 20 de reprezentanţi ai instituţiilor cu competenţe în domeniu.

Astfel, au fost verificate 3.535 de autovehicule, în urma neregulilor constatate fiind aplicate 1.528 de sancţiuni contravenţionale.

IGPR precizează că, din totalul sancţiunilor, un număr de 378 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 1.150 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice (dintre care, 16 pentru neacordare prioritate pietoni, una pentru neacordare prioritate vehicule, 63 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi cinci pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric).

De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 17 infracţiuni, dintre care 16 la regimul circulaţiei rutiere şi una de altă natură.

Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 99 de certificate de înmatriculare auto.

Totodată, în cadrul acţiunii poliţiştii au identificat 22 de conducători de autoturisme ce efectuau în mod ilegal transport contra-cost de persoane, astfel că s-a dispus imobilizarea autovehiculelor prin reţinerea certificatelor de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, iar conducătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb