ÎN 2021 VeroTherm a înregistrat venituri în valoare de 10 milioane euro

G.U.
Companii #Construcţii / 23 martie 2022

VeroTherm a înregistrat venituri în valoare de 10 milioane euro

Compania românească VeroTherm a înregistrat anul trecut venituri de 10 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 250% faţă de anul precedent, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

O mare parte din producţia de polistiren şi mortare uscate VeroTherm este livrată pe piaţa locală de construcţii, însă compania exportă şi la nivel internaţional, în ţări precum Bulgaria şi Italia. Anul trecut, VeroTherm a vândut peste 300.000 mc de polistiren şi are ca ţintă pentru anul în curs o creştere a vânzărilor cu 35%.

În primele două luni ale anului 2022, VeroTherm a dublat cifra de afaceri, cât şi profitul operaţional.

Vicenţiu Mocanu, General Manager VeroTherm, a declarat: '' Deşi piaţa materialelor de construcţii a fost afectată de criza provocată de pandemia Covid-19 şi de o majorare importantă a preţurilor la materiile prime, am reuşit să ne menţinem ritmul accelerat de creştere a vânzărilor datorită capacităţii de producţie şi a stocurilor de materiale pe care le deţinem. Creşterea pieţei de DYI, continuarea proiectelor majore de construcţii la nivel local, inclusiv pe segmentul rezidenţial, precum şi programele pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor, toate acestea au avut un impact pozitiv asupra volumului de vânzări VeroTherm. Observăm o creştere importantă a afacerilor companiei şi în primele luni ale acestui an faţă de acceaşi perioadă a anului trecut şi sperăm să menţinem acest ritm. Optimismul este însă unul rezervat, întrucât sunt mai multe variabile de care trebuie să ţinem cont, mai ales în contextul geopolitic actual. Totodată, trebuie să urmărim cu atenţie evoluţia preţurilor la materiile prime. Spre exemplu, în decembrie 2021, preţul la granula de polistiren a crescut cu aproximativ 60% faţă de ianuarie 2021.''

Potrivit sursei citate, anul trecut, compania Verotherm a investit 1 milion de Euro pentru utilaje noi şi tehnologie de ultimă generaţie. În obiectivele de business ale companiei Verotherm pentru anul în curs se află noi achiziţii de utilaje pentru creşterea capacităţii de producţie a mortarelor uscate, precum şi creşterea parcului auto propriu. În acest sens, compania a bugetat o investiţie de aproximativ 900.000 de Euro.

Fabrica VeroTherm din Râmnicu Vâlcea are în prezent o capacitate de producţie de 750.000 mc de polistiren anual şi de 100.000 tone de mortare uscate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb