ÎN A DOUA SESIUNE DE ÎNSCRIERI, INCENSe primeşte 257 de aplicaţii din 30 de ţări pentru start-up-uri

Adina Lateş
Fonduri Europene / 12 octombrie 2015

INCENSe (INternet Cleantech ENablers Spark), accelerator pentru afacerile din domeniul energiilor curate şi energiei co-finanţat de Comisia Europeană în cadrul programului FIWARE Accelerate, a închis cea de-a doua sesiune de înscrieri. Un total de 257 de cereri au fost primite din 29 de ţări europene şi din Israel. Start-up-urile câştigătoare vor fi sprijinite şi accelerate datorită unui ajutor nerambursabil de până la 150.000 de euro, potrivit unui comunicat de presă INCENSe.

Din România au fost 5 înscrişi. INCENSe a fost lansat de Enel, Endesa, Accelerace şi FundingBox, cu scopul de a încuraja inovarea şi ocuparea forţei de muncă high-tech în sectorul energetic european, prin accelerarea punerii în aplicare a tehnologiilor curate.

"Numărul mare de cereri primite în cea de-a doua sesiune INCENSe evidenţiază atractivitatea iniţiativelor inovatoare ale Enel în universul start-up-urilor", a declarat şeful Enel pentru Inovare şi Dezvoltare Durabilă Ernesto Ciorra.

Experţi independenţi şi Comisia de Evaluare INCENSe, care este compusă din manageri ai companiilor partenere care au pornit iniţiativa, au lansat procesul de evaluare în octombrie. Acest proces se va încheia în luna decembrie 2015 şi va include o zi în care finaliştii îşi vor prezenta proiectele. Vor fi anunţaţi până la 28 de câştigători. Sesiunea a fost lansată în iunie 2015, iar, de atunci, 257 de proiecte bazate pe FIWARE au depuse pe www.incense-accelerator.com.

"Înscrierile au fost clasificate pe următoarele categorii: Eficienţa energetică & automatizare în casă, Energia regenerabilă, Soluţii pentru prognoza energiilor regenerabile, Reţele inteligente, Stocarea energiei, Soluţii avansate de automatizare şi diagnostic, e-Mobilitate, Securitate cibernetică şi Digitalizarea energiei prin intermediul ICT.

Start-up-urile câştigătoare vor fi sprijinite şi accelerate datorită unui ajutor nerambursabil de până la 150.000 de euro cash fiecare (fără obligaţii referitoare la acţiuni) şi servicii de suport. Aceste servicii, care vor fi furnizate de către partenerii INCENSe, includ un program de accelerare de şase luni, sesiuni suplimentare de coaching, workshop-uri adaptate cu privire la programele de finanţare europene, posibilitatea de a accesa testări în Spania (oraşul inteligent Malaga), Danemarca (oraşul laborator din Esbjerg) şi Italia, precum şi evenimente de brokeraj în care start-up-urile vor putea să îşi prezinte proiectele investitorilor «Business Angel»", se mai arată în comunicat.

Cu un buget total de aproape opt milioane de euro co-finanţat de către Comisia Europeană, INCENSe este coordonat de Enel, una dintre cele mai mari companii de utilităţi listate din Europa. Alţi parteneri sunt filiala spaniolă a Enel - Endesa, Accelerace (Danemarca) şi FundingBox Accelerator (Polonia).

Reprezentanţii INCENSe mai precizează că programul accelerator FIWARE este cea de-a treia fază a programului Future Internet Public Private Partnership (FI-PPP), care a fost lansat de Comisia Europeană în 2011. Programul FI-PPP a implicat companii cheie europene din domeniul tehnologiei în dezvoltarea unei platforme online tehnologice gratuite (FIWARE), cu un buget de 400 de milioane de euro pentru primele două faze. A treia fază, care va avea un buget de 80 milioane de euro, urmăreşte să ofere produselor şi serviciilor bazate pe aceste tehnologii acces în piaţă prin sprijinirea IMM-urilor şi întreprinzătorilor web, accelerând o nouă generaţie de start-up-uri europene şi încurajând ocupării forţei de muncă high-tech.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb