ÎN AL DOILEA TRIMESTRU DIN 2022 BASF a obţinut o creştere a cifrei de afaceri cu 3,2 miliarde de euro

S.B.
Companii #Construcţii / 28 iulie 2022

BASF a obţinut o creştere a cifrei de afaceri cu 3,2 miliarde de euro

Grupul BASF a obţinut o creştere a cifrei de afaceri cu 3,2 miliarde de euro, comparativ cu acelaşi trimestru al anului anterior, până la 23 miliarde de euro. Creşterea de 16,3% s-a datorat, în primul rând, creşterilor semnificative de preţ pe care BASF a putut să le introducă în aproape toate segmentele.

"În ciuda preţurilor ridicate la materii prime şi energie, am obţinut venituri puternice şi în al doilea trimestru", a declarat dr. Martin Brudermuller, preşedintele Consiliului Directorilor al BASF SE, prezentând rezultatele pentru al doilea trimestru al anului 2022, împreună cu Directorul financiar Dr. Hans-Ulrich Engel.

La o valoare de 2,3 miliarde de euro, venitul înainte de impozite şi dobânzi (EBIT) excluzând cheltuielile excepţionale a atins nivelul rezultatelor puternice din acelaşi trimestru al anului precedent. Segmentele Soluţii Agricole şi Nutriţie&Îngrijire şi-au crescut considerabil veniturile, în timp ce veniturile din segmentul Soluţii industriale au crescut uşor. EBIT excluzând cheltuielile excepţionale s-a îmbunătăţit semnificativ în categoria Altele. În schimb, segmentele Produse chimice şi Materiale au generat un EBIT excluzând cheltuielile excepţionale considerabil mai mic. De asemenea, în segmentul Tehnologii de suprafaţă, EBIT excluzând cheltuielile excepţionale a scăzut semnificativ.

EBIT a crescut cu 34 de milioane de euro, la valoarea de 2,4 miliarde de euro. Venitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA) excluzând cheltuielile excepţionale a crescut cu 76 de milioane de euro, până la 3,3 miliarde de euro, iar EBITDA a crescut cu 197 de milioane de euro, până la 3,4 miliarde de euro în al doilea trimestru al anului 2022.

Evoluţia fluxurilor de numerar în al doilea trimestru din 2022

Fluxurile de numerar din activităţile de exploatare s-au ridicat la 1,2 miliarde de euro în al doilea trimestru al anului 2022, înregistrând o scădere de 1,3 miliarde de euro faţă de acelaşi trimestru al anului anterior. Fluxul de numerar disponibil s-a ridicat la 336 de milioane de euro în al doilea trimestru al anului, după 1,8 miliarde de euro în al doilea trimestru din 2021.

Evoluţia segmentelor BASF în al doilea trimestru din 2022

Cifra de afaceri din segmentul de Produse chimice a crescut considerabil, cu 27,2%, comparativ cu al doilea trimestru din 2021, ajungând la 4,3 miliarde de euro. Ambele divizii operaţionale au contribuit la această evoluţie. Creşterea cifrei de afaceri a fost determinată, în primul rând, de preţurile semnificativ mai mari în ambele divizii, în principal ca urmare a transferului preţurilor majorate la materiile prime şi energie, pe un fond de cerere puternică şi continuă. EBIT excluzând cheltuielile excepţionale, în valoare de 853 milioane de euro, a rămas la un nivel ridicat, dar a fost considerabil sub câştigurile excepţional de puternice din acelaşi trimestru al anului precedent. Acest lucru s-a datorat, în primul rând, veniturilor considerabil mai mici din divizia Petrochimice, în principal din cauza costurilor fixe mai ridicate ca urmare a creşterii preţurilor la energie şi a efectelor valutare.

Segmentul Materiale a avut o creştere considerabilă a cifrei de afaceri, de 29,9% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, până la 4,9 miliarde de euro. Acesta a fost în, primul rând, rezultatul creşterii puternice a cifrei de afaceri din divizia Monomeri. Divizia de Materiale performante a înregistrat, de asemenea, o creştere considerabilă. Performanţa pozitivă s-a datorat în principal preţurilor semnificativ mai mari, ca urmare a transferului creşterii preţurilor materiilor prime. La o valoare de 668 milioane euro, EBIT excluzând cheltuielile excepţionale a scăzut considerabil comparativ cu al doilea trimestru din 2021. În ambele divizii, marjele mai mari nu au putut compensa creşterea costurilor fixe.

Cifra de afaceri din segmentul Soluţii industriale a crescut considerabil comparativ cu al doilea trimestru din 2021, la 2,6 miliarde de euro. Aceasta reprezintă o creştere de 12,1%, determinată în principal de creşterea puternică a vânzărilor din divizia Produse chimice performante. Divizia Dispersii şi răşini a înregistrat o uşoară creştere a cifrei de afaceri, datorată, în primul rând, nivelurilor semnificativ mai mari ale preţurilor în toate zonele de afaceri şi în toate regiunile. Acest lucru a fost în mare parte rezultatul preţurilor mai mari la materiile prime, energie şi mărfuri. La o valoare de 323 milioane euro, EBIT excluzând cheltuielile excepţionale a fost uşor peste acelaşi trimestru al anului precedent. Acest lucru a reflectat creşterea semnificativă a veniturilor din divizia Produse chimice performante, în primul rând ca urmare a creşterii marjei determinate de preţ.

În segmentul Tehnologii de suprafaţă, cifra de afaceri de 5,4 miliarde euro a fost cu 7,6% mai mică decât în ​​trimestrul similar al anului anterior. Creşterea considerabilă a cifrei de afaceri din divizia Produse de acoperire nu a putut compensa declinul puternic din divizia de Catalizatori. Scăderea cifrei de afaceri de la an la an s-a datorat, în primul rând, volumelor semnificativ mai mici din divizia de Catalizatori. Acesta a fost, în principal, rezultatul cererii mai slabe din partea industriei auto, din cauza ofertei insuficiente de semiconductori şi a lockdown-urilor din China. EBIT excluzând cheltuielile excepţionale în valoare de 227 milioane euro a scăzut considerabil, de la 289 milioane euro raportate în al doilea trimestru al anului 2021. Acest lucru a fost atribuit scăderii considerabile a EBIT excluzând cheltuielile excepţionale a diviziei de Produse de acoperire, în principal din cauza costurilor fixe mai mari.

Comparativ cu al doilea trimestru din 2021, cifra de afaceri a segmentului Nutriţie şi îngrijire a crescut cu 30,9%, până la 2,1 miliarde de euro. Ambele divizii au contribuit semnificativ. Creşterea cifrei de afaceri a fost determinată de preţuri semnificativ mai mari în toate domeniile de activitate, transferând preţurile crescute pentru materiile prime şi energie. Valoarea EBIT excluzând cheltuielile excepţionale a segmentului a fost considerabil peste acelaşi trimestru al anului anterior şi a ajuns la 213 milioane euro. Acest lucru s-a datorat creşterii considerabile a EBIT excluzând cheltuielile excepţionale din divizia Produse chimice pentru îngrijire.

Cifra de afaceri de 2,5 miliarde de euro a segmentului Soluţii agricole a crescut considerabil comparativ cu trimestrul al doilea din 2021. Această creştere de 25,3% a fost atribuită în principal preţurilor mai mari în toate regiunile şi efectelor valutare pozitive, în principal din partea dolarului american. De asemenea, au contribuit şi volumele semnificativ mai mari. La o valoare de 223 milioane euro, EBIT excluzând cheltuielile excepţionale a fost considerabil peste acelaşi trimestru al anului precedent. Acest lucru a fost atribuit în principal evoluţiei pozitive a vânzărilor, care a compensat costurile mai mari.

Cifra de afaceri a categoriei Altele a crescut considerabil comparativ cu al doilea trimestru din 2021, până la 1,1 miliarde euro. Acest lucru a reflectat, în primul rând, creşterea cifrei de afaceri a comerţului cu mărfuri. La o valoare de minus 168 milioane euro, EBIT excluzând cheltuielile excepţionale s-a îmbunătăţit considerabil în comparaţie cu acelaşi trimestru din anul precedent.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb