ÎN AN DE ALEGERI SIF Banat Crişana propune acţionarilor dividend zero sau 38% din profitul net

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 martie 2017

SIF Banat Crişana propune acţionarilor dividend zero sau 38% din profitul net

Conducerea SIF1 Banat Crişana a venit cu o propunere surpriză pentru Adunarea Generală din 20 aprilie, când sunt programate şi alegeri pentru un nou Consiliu de Administraţie.

Dacă, în ultimii ani, acest SIF şoca piaţa cu propunerea nedistribuirii de dividende, anul acesta conducerea SIF1 a înaintat acţionarilor două variante: aprobarea unui dividend brut/acţiune de 0,06 lei, reprezentând o rată de distribuţie de 38% din profitul net sau aprobarea repartizării întregului profit net al exerciţiului financiar 2016 la alte rezerve, pentru surse proprii de finanţare.

Anul trecut, SIF1 a raportat un profit net preliminat de 81,4 milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de rezultatul anului precedent.

Anul trecut, SIF1 a mizat pe o strategie care a exclus acordarea de dividende. Astfel, acţiunile SIF1 au marcat, în 2016, o creştere de 9,47% a cotaţiei, depăşind randamentul adus, de SIF-urile care au dat dividende.

Performanţa SIF1 a venit după ce compania a derulat o ofertă de răscumpărare a 5,62% din acţiunile proprii şi nu a mai făcut vânzări din portofoliu. Acţionarii SIF1 acceptaseră această strategie, refuzând o altă propunere tentantă pusă pe masă - distribuirea unor dividende, în cuantum de 80% din profitul pe anul 2015.

Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat Crişana, ne-a spus, într-un interviu acordat la începutul anului, că este greu ca societatea să aibă o politică de dividende, atâta timp cât principalele sale venituri reprezintă dividendele pe care le încasează din alte companii, dintre care multe nu au un parcurs predictibil din acest punct de vedere.

Domnia sa ne-a spus: "Atât timp cât veniturile noastre sunt rezultatul plasamentelor financiare, fără vanzare de active, este dificil să ai o politică de dividende clară şi previzibilă.

În 2016, SIF1 a avut o altă strategie. Am făcut un program de răscumpărare, care a avut două avantaje pentru acţionari - în primul rând cash back, şi secundar, creşterea preţului acţiunii. Nu uitaţi că, de când am început această strategie, preţurile au urcat de la 1,35 la 1,9 lei/acţiune aproape, o apreciere de 50% a valorii acţiunii. Dar este foarte greu să promiţi o strategie de dividende, atât timp cât timp tu nu controlezi 100% veniturile tale. Lumea trebuie să înţeleagă că veniturile tale sunt de fapt dividende pe care alţii le plătesc".

Întrebat ce urmează să propună acţionarilor în acest an, Bogdan Drăgoi ne-a spus, în ianuarie: "Aceste lucruri le vom discuta la AGA, unde ne vom întâlni cu acţionarii, care ne vor felicita sau ne vor sancţiona, după cum consideră, şi tot ei vor aproba bugetul pentru anul următor".

Totodată, acţionarii vor mai aproba, la AGA Bugetule venituri şi cheltuieli şi Programul de activitate pentru anul 2017.

SIF Banat-Crişana are 56,9% din activ în sectorul financiar-bancar, primele trei deţineri fiind Banca Transilvania, Erste Bank şi BRD, toate listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. La SIF1 cuplul infractional Bilteanu & El Lakis a ramas in tot si in toate. Au fost schimbate pozele lor cu pozele cuplului Dragoi&Avramoiu. si evident a fost schimbat etajul, etagele si vehiculele de sifonare. Nimic nou la SIF1.

    1. LIKE !

      Nu se rezolva nimic cu Like-uri! Aici trebuie sa intre armata cu tancurile...

    Nimic despre programul de răscumpărare votat în octombrie...

    1. E vrăjeală de 2 lei! Vor cumpăra când vor dori.Ideea e sa scape de minoritari cat mai ieftin!

    Daca era subscriere la CMVX, sa-i vezi pe DRAGOI la codoi ,ca era pt.ei;la SIF tot pt.ei ,pt .micii actionari dau altceva...cum sunt invatati de mici..

    Discount maxim la VAN - ASTA reflecta increderea in echipa de management! Niste papagali!

    1. Ai perfecta dreptate.

      Nu trebuie sa fii mare cunoscator sa vezi ca nu au facut nimic pentru actionari.

      Sunt curios sa vad daca ASF se sesizeaza la AGA pentru actiunea concertata din societate unde sif 4 detine actiuni sif 1 iar sif 1 administreaza sif 4. 

    La ora asta 14.40 min. au fost tranzactionate doar 8674 de actiuni.

    Asta spune tot despre echipa de management!

    Niste impostori. 

    1. Ba, asa m-am saturat de javrele astea...! Nu se poate face o revoluție și pentru ăștia? Cu un preț de nimic au preluat controlul și fac acum ce vor. Dacă suntem prosti!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb