Schimburile comerciale româno-tunisiene au ajuns, în anul 2014, la valoarea de 315 milioane dolari, a declarat Cătălin Olteanul, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.
Principalele mărfuri exportate către Tunisia sunt: produse siderurgice, produse petroliere prelucrate, cherestea, autovehicule, componente şi piese de schimb, articole de sticlărie, articole de uz casnic, fire şi fibre sintetice, produse chimice, produse farmaceutice, hârtie, rulmenţi, grâu, porumb, îngrăşăminte chimice, articole din cauciuc, cazane industriale, materiale plastice şi articole din material plastic. Principalele mărfuri importate din Tunisia sunt: componente electrice pentru industria auto, fosfaţi şi compuşi ai acestora, piei brute, încălţăminte, maşini şi aparate electrice, confecţii şi articole textile, produse alimentare.
Cele mai importante obiective de investiţii tunisiene în România sunt fabricile de fire şi cabluri electrici de la Arad şi Ploieşti, investiţii realizate de către grupul tunisian El Loumi, cu o valoare totala de peste 25 milioane euro.
Cătălin Olteanu a participat, în perioada 10-13 iunie a.c., la lucrările celei de-a 17-a ediţii a Forumului internaţional de investiţii "Tunisia Investment Forum 2015", în Tunisia.
Demnitarul român a avut, cu această ocazie, o serie de întâlniri cu autorităţile tunisiene, dar şi cu reprezentanţi ai mediului local de afaceri, în cadrul cărora a discutat despre modalităţile de creştere a cooperării economice bilaterale, de atragere de noi investiţii tunisiene în România, de dezvoltare şi diversificare a schimburilor comerciale, precum şi de participare a companiilor româneşti la proiecte de dezvoltare economică avute în vedere de noul guvern de la Tunis în perioada 2015-2020.