ÎN ANUL 2020 Grupul Lavazza a înregistrat venituri de 2 miliarde de euro

S.B.
Companii / 5 aprilie 2021

Grupul Lavazza a înregistrat venituri de 2 miliarde de euro

Grupul italian Lavazza a raportat, anul trecut, venituri totale de 2,085 miliarde de euro. De asemenea, Lavazza a înregistrat un cash operaţional de 125 milioane de euro, similar cu rezultatele obţinute în 2019, dar şi o creştere semnificativă în sectorul retail pe principalele sale pieţe, informează un comunicat al companiei.

Odată cu prezentarea rezultatelor financiare înregistrate în 2020, grupul italian şi-a anunţat principalele obiective din cadrul "Roadmap to Zero", planul prin care urmăreşte neutralizarea amprentei de carbon generată de procesele sale de producţie, până la sfârşitul anului 2030. Un prim pas care să sprijine acest obiectiv a fost deja făcut, fiind vorba despre o investiţie în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, alocată perioadei 2020-2021.

"Modul nostru de a aborda această perioadă complicată se bazează pe trei priorităţi: sănătatea şi siguranţa oamenilor, continuitatea business-ului şi dezvoltarea afacerii. În 2020 am obţinut rezultate bune, în ciuda perioadei dificile, şi am urmărit dezvoltarea proiectelor, alegând să privim către viitor, investind şi concentrându-ne pe elemente de inovaţie şi sustenabilitate, care au devenit tot mai importante în strategia grupului", a declarat Antonio Baravalle, CEO al Grupului Lavazza.

Unul dintre obiectivele cheie propuse pentru 2030 va fi atins cu ajutorul "Roadmap to Sustainable Packaging", un plan strategic prin care, până la sfârşitul anului 2025, Lavazza vrea să folosească în portofoliul său doar ambalaje reutilizabile, reciclabile sau compostabile. Sustenabilitatea rămâne unul dintre pilonii proceselor de inovare, dezvoltate de Unitatea de Cercetare şi Dezvoltare a Grupului, şi se bazează pe conceptul Sustainable by Design, precum şi pe principiile economiei circulare.

"2020 a început foarte bine, dar izbucnirea pandemiei a schimbat totul. Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute, în ciuda complexităţii perioadei: veniturile au scăzut uşor, generarea de numerar a fost asemănătoare cu cea din 2019, iar rezultatele financiare au fost pozitive. Creşterea business-ului a fost cu mult peste media pieţei, atât în sectorul retail, cât şi în principalele noastre zone geografice. Nu ne-am oprit niciodată operaţiunile şi am continuat să investim, am luptat împotriva pandemiei prin donaţii care să sprijine comunităţile în care grupul îşi desfăşoară activitatea. Primele luni ale anului 2021, deşi încurajatoare, s-au dovedit dificile, dar suntem încrezători că avem stabilitatea şi puterea de a face faţă provocărilor şi că vom continua să dezvoltăm business-ul, pe baza unor resurse solide, a unei strategii coerente şi a abilităţilor excepţionale ale angajaţilor noştri", a punctat Antonio Baravalle.

La 31 decembrie 2020, Lavazza a raportat venituri totale de 2,085 miliarde de euro, cu 5% mai puţin decât veniturile înregistrate în 2019 (2,2 miliarde de euro). Profitul EBITDA al grupului a fost de 253 milioane de euro, în scădere cu 13% faţă de profitul din 2019 (291 milioane de euro). Profitul net s-a ridicat la 73 milioane de euro, faţă de cel de 127,4 milioane de euro, din 2019, ca urmare a contextului sanitar, cât şi a deciziei grupului de a continua să investească pentru a garanta siguranţa angajaţilor şi a le oferi acestora bonusuri, dar şi ca urmare a donaţiilor pentru sprijinirea comunităţilor, a proiectelor de sustenabilitate, cercetării, dezvoltării şi îmbunătăţirii sistemelor de informaţii şi a capacităţilor de producţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb