ÎN ANUL 2020 Impact a obţinut venituri de 42,3 milioane de euro

S.B.
Companii / 23 aprilie 2021

Impact a obţinut venituri de 42,3 milioane de euro

Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat situaţiile financiare ale Impact Developer & Contractor pentru anul 2020. Bilanţul companiei arată venituri în valoare de 42,3 milioane euro, obţinute din vânzarea de locuinţe în proiectele Greenfield Băneasa şi Luxuria Residence, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Acestea sunt în creştere cu 28% faţă de anul 2019, reprezentând astfel cel mai bun rezultat din ultimul deceniu al dezvoltatorului.

Anul trecut Impact a vândut în total 368 de apartamente (30.864 mp construiţi), în cartierul Greenfield Băneasa şi în ansamblul upper class Luxuria Residence din zona Expoziţiei. Pe lângă acestea, dezvoltatorul a încheiat 199 de precontracte de vânzare - cumpărare şi rezervări, cu o valoare totală de 24,5 milioane euro, care se vor transforma în venituri pe parcursul acestui an şi în 2022.

Pentru Impact, 2020 a marcat începutul expansiunii sale la nivel naţional, cu misiunea de a construi proiecte rezidenţiale sustenabile, care vor oferi o calitate ridicată a locuirii, atestată de certificarea verde BREEAM Excellent.

Dezvoltatorul a demarat la Constanţa ansamblul premium Boreal Plus. Situat la 15 minute de plajă şi de centrul oraşului, proiectul include spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, spaţii comerciale, hypermarket Kaufland şi grădiniţă. De asemenea, Impact s-a extins în capitala Moldovei, achiziţionând terenul pentru dezvoltarea ansamblului Greenfield Copou, care va fi unul dintre cele mai mari proiecte de clădiri rezidenţiale verzi din regiune.

Soluţiile de finanţare luate în considerare de companie se bazează în continuare pe piaţa de capital, respectiv emisiunea de obligaţiuni listate pe piaţa principală a BVB, cu plasament privat, emiterea de noi acţiuni, dar si finanţări bancare. Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA ("IMP") sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori Bucureşti, capitalizarea bursieră a companiei la finalul anului 2020 ajungând la valoarea de 102 milioane euro. În ultimii 3 ani, valoarea acţiunilor companiei a crescut constant, până la valoarea de 0,39 euro/acţiune, cu 28,5% mai mare comparativ cu 2019.

"Anul 2020 a reprezentat o oportunitate de a ne consolida poziţia de lider în domeniul dezvoltărilor rezidenţiale, în acelaşi timp, demonstrând stabilitatea perspectivelor şi strategiei companiei pe termen lung. Cererea de locuinţe se menţine crescută în continuare, ceea ce creează un context propice pentru a ne accelera expansiunea şi a veni în întâmpinarea clienţilor noştri cu proiecte inovatoare, ce ridică standardele actuale de calitate a vieţii, arhitectură, design şi protejare a mediului înconjurător", a declarat Tinu Sebeşanu, COO Impact Developer & Contractor.

Ca parte a politicii sale de responsabilitate socială, în 2020 Impact a donat către Primăria Municipiului Bucureşti un teren de 9.620 mp, împreună cu proiectul de construire a unei şcoli şi grădiniţe publice în cartierul Greenfield, cu scopul de a asigura acces facil la şcolarizarea copiilor care locuiesc în zona de nord a capitalei. Valoarea totală a terenului şi a proiectului se ridică la 1,75 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb