ÎN CONTEXTUL ÎN CARE PROCURORII AU PUS SECHESTRU PE RAFINĂRIE ÎN DOSARUL ROMPETROL II Salariaţii rafinăriei Petromidia au ieşit în stradă, cerând măriri salariale

A.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 iunie 2016

Salariaţii rafinăriei Petromidia au ieşit în stradă, cerând măriri salariale

KMG International: "Protestele spontane de pe platforma Petromidia nu au pus în pericol operaţiunile de producţie"

Peste 300 de salariaţi ai rafinăriei Petromidia au refuzat, ieri, să intre în tura de dimineaţă, declanşând un protest spontan pe platforma petrochimică de la Năvodari, pentru a susţine solicitările sindicale de majorare a salariului.

"Oamenii sunt supăraţi pentru că administraţia a refuzat propunerile avansate de noi încă din noiembrie 2015, pentru majorarea salariului", a declarat Petre Tancău, liderul Sindicatului Liber "Petrochimistul", citat de Agerpres. Acesta a adăugat: "Pe fondul creşterii productivităţii, al creşterii profitului, sindicatul a solicitat, noi am solicitat o creştere salarială de 13%, de la 1 ianuarie 2016, având în vedere că nu au mai fost acordate creşteri salariale reale din 2010. Oferta administraţiei KazMunayGas a fost o creştere salarială de 2-3%, adică 125 de lei la salariul brut, începând cu data de 1 octombrie. Am făcut apel la reluarea negocierilor, dar ultimul mesaj transmis de administraţie a fost că oferta avansată va fi retrasă dacă nu încheiem rapid Contractul Colectiv de Muncă şi astfel s-a ajuns la acest protest spontan".

Grupul KMG International a transmis că protestele spontane de joi dimineaţă de pe platforma Petromidia nu au pus în pericol operaţiunile de producţie, care se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Oficialii companiei au mai precizat: "Grupul asigură publicul şi partenerii de afaceri că operaţiunile rafinăriei se desfăşoară în mod normal, în condiţii de siguranţă şi că protestele spontane nu au pus în pericol operaţiunile de producţie. Dar în acelaşi timp, KMG International consideră că este necesar să sublinieze faptul că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (de a menţine sechestrul instituit de DIICOT în mai 2016 - n.r.) ar putea afecta pe termen mediu şi lung planurile de dezvoltare şi investiţii ale grupului în România".

Pe de altă parte, documentul precizează, însă, că salariile plătite de KMG International celor peste 5.000 de angajaţi din România depăşesc cu 4% nivelul celor plătite în industria de petrol şi gaze şi se situează peste piaţa lucrătorilor cu 25%.

"Venitul total al angajaţilor a crescut cu 78% în ultimii 3 ani (2016 comparativ cu 2013). Venitul mediu anual a crescut cu 14% în 2014, faţă de anul anterior, cu 13% în 2015 şi cu 38% în 2016. Această apreciere include creşterile salariale, bonusurile acordate angajaţilor de Crăciun, prime de vacanţă şi bonusurile pentru performanţă, fiind adăugate şi alte beneficii, acordate conform ofertelor pachetelor salariale agreate cu angajaţii", arată sursa citată.

Reprezentanţii grupului KMG International afirmă, în context, că sunt deschişi dialogului cu sindicatele pentru a găsi soluţiile potrivite în ceea ce priveşte negocierile Contractului Colectiv de Muncă, adaptate condiţiilor economice actuale şi contextului cu care se confruntă compania în prezent. Aceştia afirmă că sunt dispuşi să acorde, în afară de bonusurile pentru performanţă deja plătite, creşteri salariale începând din octombrie 2016, negocierile dintre companie şi sindicate vizând o înţelegere privind cuantumul acestora.

Procurorii DIICOT au anunţat, miercuri, că, odată cu începerea urmăririi penale faţă de foştii miniştri Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Gheorghe Pogea şi Sebastian Vlădescu, au pus sechestru pe bunurile acestora.

Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Gheorghe Pogea şi Sebastian Vlădescu sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, a anunţat DIICOT printr-un comunicat de presă.

Procurorii DIICOT au demarat cercetările în dosarul "Rompetrol II", punând sechestre de aproximativ trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice, dosarul fiind disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006, investigaţiile vizând intervalul 1998-2003, în ultimii trei ani Guvernul României fiind condus la Adrian Năstase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb