În doar 5 luni, "Edata" şi-a triplat cifra de afaceri a anului trecut

A.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 iunie 2008

Edata, companie orientată spre furnizarea de soluţii de business process management, a reuşit ca în primele 5 luni ale lui 2008 să tripleze cifra de afaceri a anului 2007. În acelaşi timp, compania şi-a dublat numărul de angajaţi, reuşind să încheie contracte cu mari jucători de tip corporate şi public sector din piaţa locală, în care sunt valorificate expertiza acumulată şi multe dintre platformele software de gen distribuiţe.

"Start-up-ul din septembrie 2004 pe nişa de piaţă "business process management" urmat de o perioadă de învăţare susţinută, a primit confirmări din piaţa de profil în acest an", declară Cornel Vintilă, General Manager Edata.

2008 a adus Edata nume mari în portofoliu şi proiecte complexe, cu caracter de noutate. Compania este implicată în prezent într-un proiect de Enterprise Application Integration la Rompetrol, în cadrul căruia specialiştii Edata furnizează servicii de requirements management, utilizând Rational Requisite Pro (IBM), design de procese, cu ProVision Enterprise (Metastorm), dezvoltare de servicii web, cu Websphere Message Broker (IBM), servicii de implementare cu Bluespring BPMS (Bluespring Software) şi testare, cu Rational Clear Quest (IBM). Tot în desfăşurare se află şi rea­lizarea unui portal de management al candidaţilor în sistemul universitar, bazat pe tehnologii Microsoft Share­point.

2008 este de asemenea anul în care Edata a pus accent pe implementarea standardelor de control managerial în administraţia publică, în raport cu OMF 946/2005, organizând chiar şi un seminar pe această temă şi iniţiând numeroase colaborări cu autorităţi publice centrale şi locale. Totodată, compania a proiectat sistemul informatic ce asigură comunicarea şi schimbul de date cu caracter hidrologic pentru Administraţia Naţională a Imbunătăţirilor Funciare şi integrarea ANIF cu sistemul naţional de dispecerat şi aparare împotriva inundaţiilor, gestionat de Administraţia Naţională Apele Române.

În ultimii 3 ani Edata a cres­cut constant. A pus bazele unor parteneriate cu companii de referinţă din piaţa globală de IT, precum IBM, Microsoft, Metastorm, Nexaweb, Bluespring şi PROMIS, parteneriate care în cursul acestui an au fost consolidate, prin implicarea în proiecte complexe. Cel mai recent, Edata şi-a extins şi portofoliul şi competenţele de produse software din zona BPM şi EAI, cu platformele Websphere BPMS, Websphere Message Broker, Metastorm BPM şi Blue Spring BPMS. Pentru a accelera dobândirea competenţelor specifice acestor produse software, membrii echipelor Edata au participat la training-uri şi sesiuni de lucru atât în ţară cât şi în Elveţia, Cehia şi Germania.

Edata este o companie specializată în servicii de Business Process Management, Enterprise Architecture şi Compliance Management, punând la dispoziţia clienţilor săi modele de business şi platforme tehnologice de nivel înalt. Constituită în urmă cu 4 ani, cu o puternică orientare spre research şi performantă, atât în domeniul managementului cât şi în tehnologia informaţiei, cu un portofoliu bogat de clienţi, atât de tip corporate cât şi de tip public sector, compania are ca atu principal capacitatea de a îmbina acumulările specifice noului val tehnologic cu particularităţile pieţei locale. Pentru anul 2008, Edata îşi propune să intre pe piaţa europeană de servicii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb