În faţa şefilor de la Antifraudă Fiscală, Victor Ponta acuză tupeul lui Adrian Sârbu

VALENTIN BUSUIOC
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 18 decembrie 2014

În faţa şefilor de la Antifraudă Fiscală, Victor Ponta acuză tupeul lui Adrian Sârbu

Premierul Victor Ponta l-a atacat, ieri, din nou, pe Adrian Sârbu, patronul Mediafax Group, fără să îl nominalizeze, spunând că acesta nu vrea în continuare să îşi plătească taxele. În faţa şefilor de la Direcţia Antifraudă Fiscală , Victor Ponta a declarat: "A fost o discuţie privată cu un foarte important om de afaceri din România, căruia i-am spus că lumea s-a schimbat, România se schimbă şi că trebuie să plătească taxele, chiar dacă timp de vreo 10-15 ani nu a făcut-o. Mi-a spus că nu crede, că a mai auzit povestea asta şi de la alţii şi că nu o să plătească nici el, nici alţii taxe. Ba chiar mi-a spus că mă ajută să nu ajung preşedinte, dacă tot am ideea asta. Eu i-am zis ca o să-l ajut să-şi plătească taxele. Până acum văd că ne-am atins amândoi obiectivele. Dar eu zic că sunt totuşi în câştig".

Omul de afaceri evocat de Ponta în această declaraţie poate fi recunoscut în persoana lui Adrian Sârbu, patronul Mediafax Group, deoarece premierul a afirmat, cu puţin timp înainte de startul campaniei prezidenţiale, că omul de afaceri Adrian Sârbu i-ar fi spus că el a ajutat toţi preşedinţii să ocupe această funcţie.

Premierul şi-a continuat atacul, precizând că lucrurile s-au schimbat şi că toată lumea trebuie să plătească taxe ca să fie îndepărtată din mentalul colectiv ideea că "merge şi aşa": "Dacă înţeleg toţi cei care timp de 10-15 ani se considerau intangibili, considerau că imediat angajează oamenii pe o firmă, o bagă în insolvenţă, trec pe alta, o duc în offshore-uri, se întorc şi important este că niciodată nu dau nici un leu din ceea ce trebuie să plătească, dacă astăzi aceşti oameni înţeleg acest lucru şi prin eforturile dumneavoastră şi ale partenerilor dumneavoastră instituţionali reuşim să combatem această mentalitate este cea mai importantă realizare pe care guvernul actual o poate avea.

Evaziunea afectează profund şi iremediabil, în primul rând, moralitatea societăţii - de ce să plăteşti taxe dacă vecinul nu plăteşte. De asemenea, afectează competiţia - două companii cu aceeaşi activitate, una plăteşte taxe, cealaltă nu. Bineînţeles că cel care plăteşte taxe va ieşi de pe piaţă".

Războiul Victor Ponta - Adrian Sârbu nu este nou. În prima jumătate a anului, premierul l-a atacat pe fostul şef al MediaPro, în contextul anchetei împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu (PSD), despre care au apărut acuzaţii că ar fi făcut trafic de influenţă din biroul lui Ponta de la Palatul Victoria.

"N-a fost nimeni la mine în birou. Nu nimeni - aş minţi. N-au fost domnul Duicu cu domnul Tobă (şeful Poliţiei Române - n.r.). A fost domnul Sârbu, în schimb, şi mi-a zis că are nişte controale de la ANAF şi dacă pot să le opresc, şi i-am zis că nu pot şi, de atunci, sunt tot felul de atacuri", spunea atunci prim-ministrul.

Ulterior, Ponta a susţinut că există "o parte ilegală, necurată" în presa autohtonă, reprezentată de patroni care încearcă să influenţeze zona politică şi nu vor să plătească taxe către stat, dându-l ca exemplu pe Adrian Sârbu: "Există partea ilegală, necurată, când patroni din rândul mass-media vor să nu plătească taxe, impozite, cum a fost cazul lui Adrian Sârbu, care mi-a zis că, altfel, mass-media dânsului mă va ataca tot timpul".

Întrebat dacă a vrut să depună plângere penală pentru şantaj, Victor Ponta a răspuns negativ, adăugând: "Când domnul Sârbu mi-a spus că toţi au ieşit în România preşedinţi cu ajutorul lui, nu mi se pare penal, ci rupt de realitate".

În replică, Adrian Sârbu a declarat că Ponta minte şi că, "odată ajuns la putere, confundă media cu Disneyland-ul propagandei": "M-am întâlnit de multe ori cu domnul Ponta, şi nu la cererea mea. Afirmaţia făcută în interviul servit de România TV este o pură fantezie personală. Cariera politică a domniei sale nu a fost şi nu este obiectul activităţilor mele. Nu am neînţelegeri şi nimic de tranzacţionat cu Victor Ponta şi nici cu camarila sa, deranjaţi până la obsesie de existenţa Gândul şi Mediafax. Victor Ponta nu este nici primul şi nici ultimul politician român care, odată ajuns la putere, confundă media cu Disneyland-ul propagandei".

Procedura generală de insolvenţă a fost deschisă faţă de Mediafax Group (deţinut de Adrian Sârbu), în urma deciziei din 16 decembrie a Tribunalului Bucureşti, administrator judiciar provizoriu fiind desemnat KPMG Restructuring SPRL. Conform datelor trimise Ministerului Finanţelor Publice (MFP), în 2013, grupul a înregistrat o cifră de afaceri netă de 77,4 milioane de lei, pierderi de 11,78 milioane de lei, datorii de 68,37 milioane de lei, compania având un număr mediu de 263 de angajaţi.

PICCJ a anunţat recent începerea acţiunii penale împotriva SC Mediafax Group SA şi a patru persoane aflate în stare de reţinere. Conform Parchetului, grupul de presă este acuzat de spălare de bani, iar cele patru persoane sunt: Daniela Cozac (acuzată de complicitate la evaziune fiscală), Roxana Dorina Grigoruţă (învinuită de evaziune fiscală şi spălare de bani), Sorin Nicolae Dinu şi Gheorghe Dragoş Chiş, ambii suspectaţi de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. La finele săptămânii trecute, au fost arestaţi preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, Roxana Grigoruţă, Sorin Dinu şi Dragoş Chiş.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sarbu are dreptate, media este Disneyland-ul propagandei. Pe alocuri chiar circ cu animale. Iar el, Sarbu, un bisnitar ajuns patron in maieu cu gaurele.

    1. se vede ca treba-i serioasa: la ora 12 25, o singura opinie, parca ne este frica sa ne spunem parerea...Am vazut clar ca s-au pus tunurile pe Ponta. Oameni seriosi cu cravata cereau demisia lui arafat si mai cate ... sa stricam si ceace merge bine in tara .cu astea facem un lucru bine facut .!

      Subscriu la parerea ta !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb