Un prim caz de contaminare cu varianta identificată iniţial în Africa de Sud a noului coronavirus a fost depistat duminică la Salonic, al doilea oraş din Grecia (nord), s-a aflat de la Organizaţia Naţională de Sănătate Publică (Eody), informează AFP şi EFE, citat de Agerpres.
O reuniune extraordinară a avut loc duminică după-amiază la Salonic, unde s-au deplasat ''de urgenţă'' secretarul de stat pentru protecţia cetăţenilor Nikos Hardalias şi preşedintele Eody, Panagiotis Arkoumaneas, se arată într-un comunicat ministerial.
Reuniunea a avut loc după o videoconferinţă a epidemiologilor duminică dimineaţă, după ce au aflat despre prezenţa acestei tulpini în ţară.
Varianta B.1.351 a fost identificată pentru prima dată la mijlocul lunii decembrie în Africa de Sud şi a fost localizată oficial în mai mult de 30 de ţări, însă acesta este primul caz identificat în Grecia, conform autorităţilor.
Până acum nu au fost date publicităţii detalii despre pacient sau dacă acesta ar fi călătorit recent.
Potrivit cercetărilor, mutaţia sud-africană a coronavirusului se răspândeşte cu aproximativ 50% mai rapid şi anticorpii naturali sunt mai puţin eficienţi împotriva acesteia, deşi simptomele sale nu sunt mai severe.
Grecia are deja cel puţin 66 de cazuri de infectare cu tulpina localizată iniţial în Regatul Unit.
Grecia a înregistrat 156.473 de infecţii şi 5.779 de decese de la apariţia COVID-19 la sfârşitul lunii februarie 2020, marea majoritate dintre acestea apărând în ultimele trei luni. Al doilea val al epidemiei este mult mai virulent decât primul, din primăvara trecută.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 01.02.2021, 08:31)
ooops!
a aparut aproape de noi covid-21 (versiunea sud-africana), cel rezistent la toate variantele de vaccin de pe piata.
ochii pe versiunea sud-africana!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.02.2021, 09:49)
si tot asa , pina apare varianta de la puchenii mosneni , cea mai periculoasa .
3. ori logica ori traducerea gresita
(mesaj trimis de anonim în data de 01.02.2021, 15:37)
"anticorpii naturali sunt mai puţin eficienţi împotriva acesteia"
-
Organismul va sintetiza o noua versiune de anticorpi naturali, eficace pentru orice noua varianta de SARS-CoV-2 cu care vine in contact.
Cum altfel ne putem explica a doua parte a frazei din articol:
"anticorpii naturali sunt mai puţin eficienţi împotriva acesteia, deşi simptomele sale nu sunt mai severe."
Daca simptomele nu sunt mai severe inseamna ca organismul biruie infectia, tocmai gratie anticorpilor naturali eficienti.