ÎN NOUĂ LUNI 117 milioane de euro - cifră de afaceri a RTC

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 martie 2005

RTC Holding, unul dintre cele mai mari grupuri comerciale aflate în proprietate românească, a obţinut, în primele 9 luni ale anului în curs, o cifră de afaceri de 117 milioane euro, înregistrînd un procent de creştere spectaculos (64%) faţă de aceeaşi perioadă a anului 2004, cînd rulajul a atins 71 de milioane euro.

Creşterea se datorează în principal strategiei de dezvoltare adoptată de Grupul RTC, strategie care vizează consolidarea poziţiei deţinute pe pieţe cu o dinamică mare şi cîştigarea unei cote crescute pe pieţele cu potenţial. Un exemplu relevant îl constituie piaţa de telecomunicaţii, unde Grupul RTC este prezent atît pe zona de retail - prin reţeaua Versus - cît şi pe zona B2B, ca distribuitor pentru produse preplătite de telefonie fixă şi mobilă ale operatorilor Orange, Connex şi Romtelecom.

Astfel, Divizia "Telecom" - care cuprinde ambele zone de activitate menţionate - înregistra, la 30 septembrie 2005, un rulaj de 34 milioane euro, cu o creştere de peste 300% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (9,5 milioane euro), fiind cea mai dinamică Divizie din Grup.

Creşterea provine din extinderea portofoliului de clienţi (lanţuri de benzinării, difuzori de presă, mass-market) şi dezvoltarea sistemului de reîncărcare electronică. Pînă la sfîrşitul anului 2005, RTC Holding estimează un rulaj de peste 180 de milioane euro, în condiţiile consolidării sensibile a poziţiei pe care Grupul o deţine pe piaţa de IT&C. Obiectivul propus are ca suport recenta achiziţionare a Best Computers, Best Distribution şi Sistec.

"Intenţionăm ca, în 2006, să fim prezenţi în Republica Moldova cu cît mai multe din componentele Grupului RTC. Primul pas l-am făcut: sîntem deja acolo, prin cel mai important distribuitor de carte românească cu care ne-am asociat recent - reţeaua ProNoi. Vom < exporta > în curînd brandul Diverta către această destinaţie, pe care o considerăm strategică", consideră Octavian Radu, fondatorul RTC Holding.

Grupul RTC cuprinde mai mult de 65 de companii, grupate, după specific, în 13 divizii: Vînzări B2B, Retail, Telecom, IT şi Aparatură de Birou, Carte şi Jucării, Articole de Birou, Alimente şi Băuturi, Producţie, Media Audio-Video, Mass media şi Publicitate, Transport şi Logistică, Soluţii IT, Imobiliare şi Construcţii.

La sfîrşitul anului 2004, RTC Holding avea peste 2.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 108 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb