ÎN PATRU ANI, Bill Gates ar putea rămâne fără acţiuni la Microsoft

V.B.
Companii #IT / 4 mai 2014

Miliardarul american Bill Gates, fost preşedinte şi director general al Microsoft, ar putea rămâne până la mijlocul anului 2018 fără nicio acţiune la compania pe care a fondat-o în 1975 împreună cu Paul Allen, dacă Gates păstrează ritmul vânzării de acţiuni din ultimii zece ani, conform Reuters.

În ultimul deceniu, Bill Gates a vândut în aproape fiecare trimestru pachete de câte 20 de milioane de acţiuni Microsoft, pe baza unui plan prestabilit de tranzacţionare.

În această săptămână, cofondatorul Microsoft a pierdut poziţia de cel mai mare acţionar persoană fizică la Microsoft în favoarea fostului director general al companiei, Steve Ballmer. Acesta s-a retras din funcţie în februarie, dar a păstrat acţiunile primite.

Potrivit unor documente transmise Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA, Bill Gates mai deţine la Microsoft puţin peste 330 de milioane de titluri, după vânzările din această săptămână, iar Ballmer are peste 333 de milioane de acţiuni. Astfel, ambii au participaţii de circa 4% din acţiunile Microsoft şi sunt, incontestabil, cei mai mari acţionari persoane fizice. Fondurile de investiţii Vanguard Group, State Street Global Advisors şi BlackRock au participaţii puţin mai mari decât cei doi.

Gates a deţinut 49% din Microsoft la momentul listării companiei în 1986. În 2000, el i-a cedat postul de director general lui Ballmer, iar în februarie 2014 a demisionat şi din postul de preşedinte, dar a rămas în consiliul de conducere companiei.

În ultimii şase ani, miliardarul s-a concentrat asupra activităţilor filantropice ale fundaţiei Bill & Melinda Gates, finanţată în mare parte de acţiunile deţinute la Microsoft.

Bloomberg estimează că Bill Gates este cel mai bogat om din lume, cu o avere de 79,9 miliarde de dolari, Ballmer se află pe locul 39 (18,8 miliarde de dolari), iar Paul Allen ocupă poziţia 58 (15,5 miliarde de dolari).

Participaţia de aproximativ 4% deţinută de Gates la Microsoft reprezintă doar o cincime din averea sa. Restul activelor pe care le deţine sunt administrate de Cascade Investment, structură de investiţii care controlează participaţii la Canadian National Railway şi Berkshire Hathaway. Gates a donat 28 de miliarde de dolari fundaţiei sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb