Producătorul de materiale de construcţii Duraziv a raportat pentru prima jumătate a acestui an vânzări totale mai mari cu 10 milioane de lei, comparativ cu perioada similară a anului precedent, potrivit unui comunicat de presă. Astfel veniturile totale ale companiei la şase luni au fost de 32,7 milioane lei, respectiv 7,8 milioane euro, cu 48% mai mari decât cele înregistrate după primele şase luni ale anului 2010, perioadă în care compania raporta încasări de 22 milioane de lei, echivalentul a 5,4 milioane euro.
"Cea mai spectaculoasă evoluţie a fost înregis-trată de divizia de adezivi, unde vânzările au cres-cut cu 56%. Acesta este un segment pe care am venit cu o strategie îndrăzneaţă, opusă trendului din piaţă. Am ales să inovăm şi să propunem pieţei produse cu proprietăţi îmbunătăţite, adaptate nevoilor din şantiere", declară Daniel Guzu, manager şi proprietar al companiei Duraziv.
De la începutul acestui an compania a lansat şapte noi produse în piaţă. "Ne dorim ca anual să putem aloca aproximativ 3% din cifra de afaceri cercetării şi creării de produse noi", explică Daniel Guzu.
Divizia de profile metalice a înregistrat după primul semestru al anului 2011 o creştere a vânzărilor de 33%. De asemenea, spre deosebire de anul trecut, în 2011 compania a comercializat şi vopsea, produs care a ajuns în acest moment să deţină o pondere de 7,5% din cifra de afaceri a companiei.
Duraziv a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 13,5 milioane de euro, în creştere cu 50% comparativ cu anul precedent. Compania a fost înfiinţată în anul 2004, fiind iniţial axată doar pe producţia şi comercializarea de profile metalice. La sfârşitul anului 2008 a fost instalată prima linie de producţie de mortare uscate, ca urmare a unei investiţii de 7 milioane de euro. În prezent, investiţia în această linie depăşeşte 8,5 milioane de euro. În 2010 a demarat producţia şi la cea de-a treia divizie a companiei, cea de vopsele lavabile şi tencuieli decorative pentru care a fost investit până în prezent un milion de euro.
• Guzu construieşte cu 2,5 milioane euro un depozit de fructe şi o pensiune în Vrancea, cofinanţate de UE
Omul de afaceri Daniel Guzu a început construcţia unui depozit de fructe şi a unei pensiuni în judeţul Vrancea, printr-o investiţie totală de 2,5 milioane euro, pentru care vrea să atragă fonduri europene, anunţă Mediafax.
Construcţia depozitului necesită o investiţie de două milioane euro şi va fi încheiată cel mai târziu în iarna acestui an, iar pensiunea va fi finalizată în primăvara anului 2012, a spus Guzu, într-o conferinţă de presă.
Pentru prima investiţie a fost depus proiectul de atragere a fondurilor europene, iar în cazul celei de-a doua finanţarea europeană a fost deja aprobată.
Guzu a afirmat că derulează şi alte investiţii în segmentul agroalimentar, precum construcţia unui depozit în Bucureşti şi diverse secţii de producţie de băuturi răcoritoare, oţet, gem şi şampanie în Vrancea. Întrebat care a fost suma alocată până în prezent pentru acest segment de activitate, Guzu a răspuns că investiţiile au depăşit zece milioane de euro.
Unităţile deţinute de Guzu produc 2.000 de tone de mere şi pere şi 10.000 de hectolitri de vin anual.