În perioada 01.01-30.06.2009, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (CNADNR) a vândut cu 36% mai multe roviniete faţă de perioada similară a anului 2008 - 4.728.263.
Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în bilanţul CNADNR pentru primul semestru al anului, 37,9% din cheltuielile totale realizate de companie îl reprezintă investiţiile, inclusiv construcţia de autostrăzi, 25,25% - întreţinerea drumurilor naţionale, 15,18% - reabilitările de drumuri naţionale finanţate din credite externe, 11,1% - proiecte derulate cu fonduri europene, 4,03% - reparaţiile capitale DN, 4,05% - programele de eliminare a efectelor inundaţiilor, iar 2,49% - plăţi pentru rambursări credite externe, plăţi de dobânzi şi comisioane.
De asemenea, CNADNR a semnat, în primul semestru al anului 2009, contractele pentru construcţia autostrăzilor Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa. În prezent sunt în desfăşurare patru contracte de execuţie autostrăzi pentru proiectele: autostrada Arad - Timişoara, sectorul de autostradă Bucureşti - Moara Vlăsiei, sectorul Moara Vlăsiei - Ploieşti şi autostrada Transilvania. Tot în această perioadă, compania a atribuit contractul de concesiune de lucrări şi servicii pentru proiectarea, finanţarea, construirea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii Comarnic - Braşov.
În cadrul programului de reabilitare a drumurilor naţionale, cu finanţare rambursabilă şi nerambursabilă, sunt în derulare douăzeci şi trei de contracte.
În primul semestru al anului 2009 a fost semnat contractul pentru realizarea variantei ocolitoare a Aradului la profil de autostradă. De asemenea, au continuat lucrările la următoarele variante ocolitoare : Ploieşti Vest, Sibiu, centura de Nord a Municipiului Bucureşti, Cluj Est, Iaşi Sud, Suceava, Timişoara, Oradea, Adunaţii Copăceni, Lugoj. Au continuat lucrările de fluidizare a traficului pe DN 1 - Pasajul Băneasa şi au demarat lucrările la varianta ocolitoare Constanţa la profil de autostradă, centura Bucureşti Sud. Mai mult, în perioada menţionată în cadrul Programului Operaţional Sectorial - Transporturi au fost aprobate trei cereri de finanţare, în valoare de 33.957.912 euro, 34.490.395 euro, respectiv, 16.932.136 euro.
De asemenea, a fost semnat contractul de asistenţă tehnică pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, detaliilor de execuţie şi documentaţiei de atribuire pentru variantele de ocolire Miercurea Ciuc, Gheorghieni şi Bistriţa.