ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI, CNADNR a vândut cu 36% mai multe roviniete decât în prima jumătate a lui 2008

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 11 septembrie 2009

În perioada 01.01-30.06.2009, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (CNADNR) a vândut cu 36% mai multe roviniete faţă de perioada similară a anului 2008 - 4.728.263.

Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în bilanţul CNADNR pentru primul semestru al anului, 37,9% din cheltuielile totale realizate de companie îl reprezintă investiţiile, inclusiv construcţia de autostrăzi, 25,25% - întreţinerea drumurilor naţionale, 15,18% - reabilitările de drumuri naţionale finanţate din credite externe, 11,1% - proiecte derulate cu fonduri europene, 4,03% - reparaţiile capitale DN, 4,05% - programele de eliminare a efectelor inundaţiilor, iar 2,49% - plăţi pentru rambursări credite externe, plăţi de dobânzi şi comisioane.

De asemenea, CNADNR a semnat, în primul semestru al anului 2009, contractele pentru construcţia autostrăzilor Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa. În prezent sunt în desfăşurare patru contracte de execuţie autostrăzi pentru proiectele: autostrada Arad - Timişoara, sectorul de autostradă Bucureşti - Moara Vlăsiei, sectorul Moara Vlăsiei - Ploieşti şi autostrada Transilvania. Tot în această perioadă, compania a atribuit contractul de concesiune de lucrări şi servicii pentru proiectarea, finanţarea, construirea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii Comarnic - Braşov.

În cadrul programului de reabilitare a drumurilor naţionale, cu finanţare rambursabilă şi nerambursabilă, sunt în derulare douăzeci şi trei de contracte.

În primul semestru al anului 2009 a fost semnat contractul pentru realizarea variantei ocolitoare a Aradului la profil de autostradă. De asemenea, au continuat lucrările la următoarele variante ocolitoare : Ploieşti Vest, Sibiu, centura de Nord a Municipiului Bucureşti, Cluj Est, Iaşi Sud, Suceava, Timişoara, Oradea, Adunaţii Copăceni, Lugoj. Au continuat lucrările de fluidizare a traficului pe DN 1 - Pasajul Băneasa şi au demarat lucrările la varianta ocolitoare Constanţa la profil de autostradă, centura Bucureşti Sud. Mai mult, în perioada menţionată în cadrul Programului Operaţional Sectorial - Transporturi au fost aprobate trei cereri de finanţare, în valoare de 33.957.912 euro, 34.490.395 euro, respectiv, 16.932.136 euro.

De asemenea, a fost semnat contractul de asistenţă tehnică pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, detaliilor de execuţie şi documentaţiei de atribuire pentru variantele de ocolire Miercurea Ciuc, Gheorghieni şi Bis­triţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb