ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI 2017, Profitul net al Sonae Sierra înregistrează o scădere de 4,2%

A.I.
Companii #Construcţii / 17 mai 2017

Sonae Sierra a înregistrat un profit net de 15,9 milioane de euro în primele trei luni ale anului 2017, în comparaţie cu 16,6 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Această scădere de 4,2% se datorează în principal cesiunilor parţiale din anul 2016: Loop 5, Luz del Tajo, Algarveshopping, Estaçăo Viana şi Sierra Portugal Fund, aproape compensată de veniturile generate de deschiderea cu succes a centrului comercial ParkLake în septembrie 2016.

Iberia Coop, un fond din care Sonae Sierra deţine o participare de 10%, a achiziţionat două active în Portugalia - Albufeira Retail Park şi Hypermarketul Continente din AlgarveShopping. ORES Socimi, o afacere care la au contribuit Bankinter şi Sonae Sierra, a început să se tranzacţioneze.

Vânzările totale spre chiriaşi au înregistrat o creştere de 4% în primele 3 luni ale anului 2017, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2016, cu o creştere de 4,6% în Brazilia, excluzând diferenţa de curs valutar. În Europa, unde vânzările au crescut cu 3,8%, România a înregistrat o creştere importantă datorată deschiderii de succes a ParkLake, în timp ce în Portugalia vânzările au crescut cu 3,9%, iar în Spania cu 0,4%. Aceste performanţe au reflectat o creştere la nivel european, ţinând cont şi de faptul că Paştele a avut loc în luna aprilie, adică nu în primul sfert al anului.

Rata totală de ocupare a portofoliului a atins 96,3%, o creştere de peste 95% înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 97% pentru portofoliul din Europa şi evidenţiând rezultate mai bune în Brazilia, reflectând astfel capabilităţile superioare de management ale companiei.

Totalul chiriilor a crescut cu 7,8% pentru Europa, datorită deschiderii ParkLake şi 2,8% pe baza de lile-for-like, ân mod semnificant peste rata medie a infalţiei şi a crescut cu 4,7% in Brazilia, uşor sub rata inflaţiei a perioadei respective.

În primele trei luni ale anului, compania a prezentat un profit net direct de 15,1 milioane de euro, cu 2% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2016. Acest fapt s-a datorat creşterii EBIT-ului prin intermediul centrelor comerciale din Europa şi a rezultatelor financiare mai bune. Totalul EBIT-ului a scăzut la 25,1 milioane de euro, în comparaţie cu 25,4 milioane de euro, valoarea EBIT-ului din aceeaşi perioadă a anului precedent, în ciuda variaţilor portofoliului explicate anterior.

Conform lui Fernando Guedes Oliveira, CEO al Sonae Sierra, "Vânzarea spre chiriaşi, închirierile şi gradul de ocupare al chiriaşilor au crescut în primele trei luni ale anului, reflectând abordarea noastră de management de succes şi calitatea centrelor comerciale. Centrele aflate în curs de dezvoltare progresează destul de bine, iar strategia noastră de reciclare a capitalului continuă să contribuie la creşterea oportunităţilor de creştere, inclusiv la primele achiziţii ale ORES Socimi".

Sonae Sierra îşi calculează Valoarea Activului Net (VAN) conform liniilor directoare publicate în 2007 de INREV (European Association for Investors in Non-Listed Real Estate Vehicles).

Pe baza acestei metodologii, VAN-ul Sonae Sierra la 31 martie 2017 a ajuns la 1.441 milioane euro, o creştere de 1,6% faţă de 1,418 milioane EUR înregistrate în decembrie 2016. Creşterea valorii activelor nete a fost determinată în principal de rezultatul net şi impactul pozitiv al aprecierii Brazilian Real.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb