ÎN ULTIMELE ŞASE LUNI: Raiffeisen Bank a acordat 30% din creditele de retail din perioada similară din 2008

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iunie 2009

Raiffeisen Bank a acordat în ultimele şase luni, pe partea de retail, 30% din creditele din primul semestru din 2008, perioadă în care activitatea de creditare încă nu încetinise semnificativ, a explicat, ieri, Răzvan Munteanu, vicepreşedintele băncii.

Domnul Munteanu a declarat: "Ca medie agregată pentru ultimele şase luni, am acordat aproximativ 30% din vânzările pe care le aveam în 2008 pe partea de retail, referindu-ne la volum".

Vicepreşedintele Raiffeisen Bank, unul dintre principalii jucători de pe piaţa bancară autohtonă, a adăugat că nu se aşteaptă la schimbări semnificative nici în perioada următoare, în contextul în care "mediul rămâne relativ stabil".

În primul trimestru din acest an, Raiffeisen International, acţionarul majoritar al Raiffeisen Bank România, a înregistrat din afacerile din ţara noastră şi Moldova un profit net de 17 milioane de euro, în scădere cu 55,2% faţă de rezultatul de 38 milioane euro obţinut în perioada similară din 2008. Totuşi, acest câştig a reprezentat aproximativ o treime din tot profitul băncii-mamă.

Banca are 50 milioane de euro disponibili pentru creditele din programul "Prima Casă"

Raiffeisen Bank are, în acest moment, un plafon de 50 milioane de euro pentru acordarea de credite în cadrul programului "Prima Casă", însă el poate fi suplimentat în funcţie de interesul ce se va manifesta în piaţă pentru aceste împrumuturi, a mai explicat Răzvan Munteanu.

Vicepreşedintele Raiffeisen a declarat: "Am aprobat plafonul de 50 milioane de euro pentru ca, în primă fază, să înţelegem cum funcţionează programul şi, ulterior, în funcţie de interes, putem suplimenta", adăugând că dobânzile practicate de bancă vor fi cele din program.

Băncile care vor participa la programul "Prima Casă" vor trebui să respecte anumite condiţii legate de reţeaua teritorială şi de costul creditării. Astfel, vor fi acceptate instituţiile de credit care au o acoperire teritorială la nivel naţional şi/sau judeţean, iar pentru creditele în euro, rata dobânzii nu va trebui să depăşească nivelul EURIBOR la trei luni plus o marjă de maxim 4% şi ROBOR la trei luni plus o marja de 2,5%, pentru creditele în lei. Acest cost include nivelul total al comisioanelor percepute de către bancă, iar băncile nu pot percepe comisioane de rambursare anticipată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb