ÎN URMA PIERDERILOR DEZVĂLUITE RECENT "JPMorgan" ar putea recupera bonusurile acordate angajaţilor diviziei de investiţii

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 mai 2012

"JPMorgan" ar putea recupera bonusurile acordate angajaţilor diviziei de investiţii

"JPMorgan Chase & Co.", cea mai mare bancă din SUA, ia în calcul recuperearea bonusurilor de la mai mulţi angajaţi, inclusiv de la fostul director de investiţii Ina Drew, după ce divizia condusă de aceas-ta a dezvăluit, săptămâ-na trecută, o pierdere de 2 miliarde dolari din tranzacţii cu derivate financiare.

Conform anunţului "JPMorgan", banca poate anula premiile în acţiuni sau poate cere răscumpărarea acestora "dacă un angajat este implicat într-o acţiune care provoacă instituţiei pagube materiale, financiare sau de reputaţie".

Un director executiv al "JPMorgan" a declarat pentru Bloomberg, sub protecţia anonimatului, că banca ar putea recupera bonusurile de la directorii şi angajaţii implicaţi în tranzacţiile care au provocat pierderea anunţată la data de 10 mai. În urma descoperirii acestor pierderi, Ina Drew şi-a prezentat demisia la data de 14 mai. Drew, în vârstă de 55 de ani, a primit compensaţii de 14 milioane de dolari pentru 2011, din care acţiuni netrans-ferabile de 7,1 milioane de dolari şi bonusuri în numerar de 4,7 milioa-ne de dolari.

Directorul general al "JPMorgan", Jamie Dimon, a declarat că strategia care a condus la pierderea de 2 miliarde de dolari a fost "prost executată şi prost monitorizată".

Incidentul de la "JPMorgan" l-a determinat pe preşedintele SUA, Barack Obama, să declare că reforma este necesară pe Wall Street. Oficialul de la Casa Albă a avertizat că înregistrarea unei erori similare la o bancă mai puţin stabilă ar putea solicita intervenţia statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb