ÎN URMĂTORII 15 ANI Compania britanică "Petrofac" vizează investiţii de 300 milioane dolari în România

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 22 iunie 2011

Compania britanică "Petrofac" vizează investiţii de 300 milioane dolari în România

Compania britanică Petrofac ar putea investi 300 milioane de dolari în România în următorii 15 ani pentru redezvoltarea unor zăcăminte mature de petrol şi gaze şi intenţionează să extindă parteneriatul încheiat anul trecut cu producătorul de petrol şi gaze OMV Petrom (SNP).

"Decizia să mergem mai departe cu acest contract, pe perioada de 15 ani, va fi luată anul viitor. Şansele să extindem acest acord până în 2025 sunt mari", a declarat, ieri, directorul general al Petrofac România, Tudor Gafton, citat de Mediafax.

Investiţia va fi finanţată din sursele proprii ale Petrofac.

OMV Petrom a încheiat anul trecut un parteneriat cu Petrofac pentru gestionarea operaţiunilor la nouă zăcăminte din zona Ţicleni, contractul vizând creşterea cumulativă a producţiei cu cel puţin 50%, în următorii cinci ani.

Gafton a adăugat că în primii doi ani de contract investiţiile Petrofac se vor ridica la aproximativ 50 milioane de dolari.

Contractul are în vedere operaţiuni de redezvoltare a zăcămintelor de ţiţei aflate în cadrul a nouă câmpuri petrolifere onshore, din zona Ţicleni, în sud-vestul României. Cele nouă zăcăminte, care au fost exploatate în ultimii 60 de ani, produc aproximativ 4.500 barili echivalent petrol pe zi, respectiv circa 2,5% din producţia totală internă a OMV Petrom.

În cadrul parteneriatului, Petrom va rămâne deţinătorul contractelor de concesiune şi al producţiei de hidrocarburi, iar Petrofac va gestiona pe o perioadă de 15 ani operaţiunile la mai multe zăcăminte în numele Petrom.

"Vârful de producţie va fi atins în al şaptelea an de contract", a adăugat Gafton.

Petrofac, unul dintre liderii mondiali în domeniul serviciilor în industria petrolieră, a anunţat anul trecut că acordul cu Petrom poate fi prelungit cu zece ani, iar veniturile estimate de Petrofac pentru primii cinci ani de derulare a contractului sunt de 270 milioane de dolari.

Potrivit lui Gafton, Petrofac are în vedere că extindă parteneriatul cu OMV Petrom pentru redezvoltarea zăcămintelor mature de petrol şi gaze.

"Vrem să mai colaborăm cu Petrom. Ni s-a dat de înţeles că vor mai fi astfel de licitaţii pe partea de zăcăminte mature", a precizat Gafton.

Petrofac are peste 12.000 angajaţi şi operează la nivel global prin şase centre localizate strategic, în Aberdeen - Marea Britanie, Sharjah şi Abu Dhabi - Emiratele Arabe Unite, Woking - Anglia, Chennai şi Mumbai - India, precum şi prin alte 19 birouri şi baze aflate în diferite alte ţări.

OMV Petrom este cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti şi este controlată de grupul OMV, care deţine 51,01% din acţiuni, în timp ce Ministerul Economiei are 20,64% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 20,11%.

În cadrul parteneriatului, Petrom va rămâne deţinătorul contractelor de concesiune şi al producţiei de hidrocarburi, iar Petrofac va gestiona pe o perioadă de 15 ani operaţiunile la mai multe zăcăminte în numele Petrom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb