Inaugurarea primei săli de informatică Huawei în cadrul SOS Satele Copiilor

G.D.
Companii / 7 iulie 2022

Inaugurarea primei săli de informatică Huawei în cadrul SOS Satele Copiilor

Huawei România a inaugurat astăzi, în cadrul centrului SOS Satele Copiilor din Bucureşti, sala de informatică Huawei, un spaţiu prevăzut cu echipamente digitale şi mobilier în care copiii din centru se pot bucura de un mediu educaţional sigur, bazat pe tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, pentru Huawei, sprijinirea accesului egal la educaţie digitală pentru copiii de pretutindeni este unul dintre principalii piloni ai activităţii pe care o desfăşoară. Cu sprijinul oferit de Prime Telecom, care a oferit consultanţă tehnică şi servicii de instalare, Huawei a făcut posibilă implementarea unei soluţii Wi-fi 6 în centrul SOS Satele Copiilor.

"În ultimii zece ani, tehnologiile digitale şi modul în care copiii le utilizează s-au schimbat foarte mult. Dispozitivele moderne oferă oportunităţi şi beneficii, dându-le celor mici posibilitatea de a interacţiona cu ceilalţi, de a învăţa online şi de a se juca. În calitate de companie lider în domeniul tehnologiei, credem că tehnologia are un mare potenţial educaţional şi ne dorim să sprijinim accesul copiilor, în special al celor aflaţi în situaţii vulnerabile, la echipamente şi competenţe digitale", a declarat Vlad Doicaru, Vicepreşedinte, Huawei România.

"Astăzi inaugurăm sala de informatică finanţată de Huawei România, în parteneriat cu Asociaţia SOS Satele Copiilor. SOS România încearcă si reuşeşte cu succes de aproape 30 de ani să ofere o familie unui număr foarte mare de copii, în prezent peste 1.000 de copii în programele SOS din Bucureşti, Sibiu şi Bacău. Cu această ocazie avem posibilitatea să suplinim şi să continuăm eforturile pe care le facem zi de zi, iar cu suportul Huawei România putem să le oferim copiilor noştri şansa de a descoperi tainele informaticii şi de a-şi dezvolta abilităţile digitale, atât de necesare în zilele noastre. Astăzi privim cu succes o nouă etapă a parteneriatului nostru cu Huawei România, bazat pe încredere, implicare şi pe valori comune", a adăugat Ioana Giurisici, Director, SOS Satele Copiilor Bucureşti.

Colaborarea dintre Huawei şi SOS Satele Copiilor împlineşte 3 ani în 2022, iar inaugurarea sălii de informatică este un simbol al sprijinului pentru educaţia digitală din România şi al angajamentului companiei faţă de copiii aflaţi în grija asociaţiei.

"Suntem într-un proces continuu de dezvoltare, iar tehnologia poate fi un partener important. Pe lângă conectivitate, este important să existe şi componenta de digitalizare. Felicit SOS Satele Copiilor şi Huawei România pentru această oportunitate. Este important să existe astfel de iniţiative, care sperăm să se extindă la nivel naţional", a spus Vişinel Bălan, Subsecretar de Stat, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Donaţia face parte din proiectul 1000 Dreams, dezvoltat de Huawei România, prin care compania îşi propune să contribuie la consolidarea educaţiei digitale şi să ofere acces copiilor din România la tehnologie, indiferent de mediul din care provin. Cele 10 laptopuri Huawei şi Huawei IdeaHub - tabla interactivă din cadrul centrului - vor veni în completarea noilor spaţii, pentru a oferi sprijin copiilor care au nevoie de acces la resurse tehnologice pentru dezvoltarea competenţelor digitale, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb