Indicele GEA de încredere industrială se menţine în creştere

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 12 mai 2006

Indicele Grupului de Economie Aplicată în ceea ce priveşte încrederea este în continuare în creştere, potrivit datelor centralizate de Buletinul Industrial al Grupului de Economie Aplicată.

Pentru trimestrul al doilea al anului, indicele GEA de încredere industrială se ridică la 7,7 puncte, de la minus 6 puncte, în primele trei luni ale anului, pe o scală de la minus 100 la 100 de puncte. În primul trimestru al anului, ritmul de creştere al producţiei industriale prelucrătoare a fost de doar 4,8%, faţă de 6,6%, în acelaşi interval al anului trecut. Cercetarea pe care se bazează Buletinul Industrial emis de GEA a fost făcută înainte de apariţia speculaţiilor referitoare la raportul de ţară al Comisiei Europene.

Analiza GEA precizează că volumul de comenzi înregis-trate în producţia industrială este în scădere. Specialiştii pun această creştere pe seama procesului de restructurare forţată din industrie, res-pectiv reducerea numărului de angajaţi, creşterea preţurilor, apreciată pentru trimes-trul al doilea la aproximativ trei procente, respectiv pe sea-ma aşteptărilor optimiste privind creşterea profitului în intervalul aprilie-iunie. Cu toate acestea, ipoteza restructurării este contrazisă parţial de lipsa corelaţiei statistice între aşteptările privind creşterea producţiei în trimestrul II şi evoluţia efectivă a producţiei în trimestrul I, cît şi de creşterea stocurilor, se mai arată în analiza GEA. Totodată, creşterea pro-ducţiei ar putea avea la bază creşterea stocurilor, generată de faptul că unii producători aşteaptă creşteri de preţuri după aderare.

Specialiştii GEA menţionează că valoarea pozitivă a indicelui din al doilea trimestru ar putea avea doar caracter sezonier. Pentru următoarele trimestre, prognoza GEA indică rate de creştere pozitive ale indicelui de încredere în producţia industrială, aflate însă pe un trend descendent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb