Indienii de la Liberty Commodities investesc 150 milioane euro într-o fabrică de oţel la Olteniţa

Cosmina Capalău
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 29 septembrie 2009

Grupul siderurgic indian "Liberty" intenţionează să construiască o fabrică de oţel în ţara noastră, la Olteniţa, judeţul Călăraşi, informează site-ul de ştiri "SteelOrbis". Potrivit sursei citate, investiţia "Liberty Commodities Ltd." se ridică la 150 milioane euro, finalizarea proiectului fiind programată pentru anul 2011.

În 2007, conducerea companiei indiene a cumpărat turnătoria Turol Olteniţa cu 16 milioane euro, prin intermediul firmei "Transdanube Industries" SRL, condusă de unul din membrii familiei Gupta, care deţine grupul "Liberty". Fabrica va fi realizată în două etape, prima vizând topitoria, iar cea de-a doua, laminorul. În prezent compania investeşte în echipamente de înaltă performanţă în vederea modernizării complete a vechii turnătorii Turol. Noua fabrică se va construi pe o suprafaţă de 15 hectare şi va avea o capacitate de producţie de 500.000 de tone metrice pe an.

Reprezentanţii "Transdanube" preconizează că jumătate din producţia acestei fabrici va fi vândută pe piaţa românească, restul fiind exportat în Uniunea Europeană, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Previziunile companiei sunt optimiste, aceasta estimând o cifră de afaceri de 300 milioane euro după lansarea producţiei în această fabrică.

Pe piaţa românească, noua oţelărie va concura cu producătorul rus "Mechel", compania românească "Tenaris Silcotub Group" şi "ArcelorMittal Galaţi".

"Liberty Commodities" deţine fabrici de oţel în ţări precum Nigeria, Sudan, Maroc şi India, capacitatea acestora de producţie însumând circa un milion de tone metrice. Până în 2012, reprezentanţii companiei se aşteaptă ca această cifră să crească la 3 milioane de tone metrice.

Familia Gupta, afaceri de zece ani în România

Interesele familiei indiene Gupta sunt prezente de zece ani în ţara noastră, prin firma de intermedieri mărfuri, Trans Danube Commodities SRL, înfiinţată de Sanjeev Gupta în 1999 la Bucureşti. Compania a intrat acum doi în dizolvare judiciară, după ce nu şi-a mai depus situaţiile financiare, cum îi impuneau normele legale. Ceilalţi doi fraţi ai familiei - Raj Kumar şi Alok Gupta mai sunt implicaţi în alte patru companii în ţara noastră: Transcarpathians Trading, Transbalkan International Trading, Alliance Capital, toate din Capitală, şi Transdanube Industries Olteniţa. Ultima companie este şi vehiculul prin care familia Gupta va realiza investiţia în turnătoria de la Olteniţa, după ce anul trecut a cumpărat o mare suprafaţă de teren în vecinătatea turnătoriei Turol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb