Indonezia a introdus "Viza de aur" ca să atragă investitori străini

T.B.
Internaţional / 3 septembrie 2023

Indonezia a introdus "Viza de aur" ca să atragă investitori străini

Indonezia introduce o schemă de vize de aur pentru a atrage investitori străini, persoane fizice şi corporative, în încercarea de a-şi stimula economia naţională, se arată într-o declaraţie a Ministerului Dreptului şi Drepturilor Omului distribuită duminică, relatează news18.com.

"Viza de aur acordă un permis de şedere pentru o perioadă prelungită de la cinci la 10 ani", a spus directorul general pentru imigraţie, Silmy Karim.

Viza de cinci ani impune investitorilor individuali să înfiinţeze o companie în valoare de 2,5 milioane de dolari, în timp ce pentru viza de 10 ani este necesară o investiţie de 5 milioane de dolari, potrivit sursei citate.

Alte ţări din întreaga lume, inclusiv SUA, Irlanda, Noua Zeelandă şi Spania au introdus vize de aur similare pentru investitori, căutând să atragă capital şi rezidenţi antreprenori.

Între timp, investitorilor corporativi li se cere să investească 25 de milioane de dolari pentru a obţine vize de cinci ani pentru directori şi comisari. Trebuie să investească dublu, sau 50 de milioane de dolari, pentru a obţine o viză de 10 ani, conform news18.com.

Pentru investitorii străini individuali care nu doresc să înfiinţeze o companie în ţara din Asia de Sud-Est se aplică prevederi diferite. Cerinţele variază de la 350.000 USD la 700.000 USD în fonduri care pot fi utilizate pentru achiziţionarea obligaţiunilor guvernamentale indoneziene, transmite sursa precizată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pai în mod normal dacă faci o firma care produce profit atunci ar trebui să ai viză de ședere in orice țară normală la cap,plus cine muma pădurii investește milioane de dolari într-o țară de rahat ca Indonezia ca să obțină o viză de câțiva ani, râd curcile, păi dacă ai milioane de euro,cumperi acolo o proprietate sau cumperi o nevastă și ai viză permanenta,asta cu viza de aur are sens in țări bogate și dezvoltate din Occident sau noua Zeelanda sau Australia,in cazul Indoneziei e comic mai trebuie sa vină și India cu o astfel de viză și mori de râs,cred că ăia din Indonezia au introdus viza asta pentru politicienii și afaceriștii corupți din Africa, altă explicație nu am

    1. Profitul este pentru Burghezul ce exploatează Muncitorul în beneficiul primului și detrimentul celui de-al doilea.

      Tu esti, Marx?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb