Jocul responsabil şi problemele legislative reprezintă două dintre preocupările majore ale industriei de gambling de la noi. Venit în întâmpinarea acestor probleme, seminarul "Ora Exactă în Gambling", o iniţiativă a revistei Casino Life & Business Magazine, s-a bucurat de un mare interes în rândul operatorilor din domeniu. Agenda a fost una foarte încărcată, cu mulţi invitaţi, inclusiv de peste hotare, care au oferit greutate acestui seminar.
Prima întrebare care s-a pus a fost dacă industria de gambling autohtonă se află în ceasul al doisprezecelea sau a depăşit ora zero. Au vorbit în cadrul acestei întâlniri: Tudor Simota ( Consilierul preşedintelui Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc), Marius Dunca (Preşedinte Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor), Adrian Comănescu ( Director Consiliul Concurenţei ), Daniel Florea, (Deputat, Membru al Comisiei Juridice), Marius Stoi ( Director Executiv DGL PRO), Dan Ghiţă ( Preşedinte ROMBET), Cristian Pascu (Preşedinte Executiv AOPJNR), Viorela Rădoi (Director Executiv ROMSLOT), Lucian Lumezeanu (Government Relations Manager ROMSLOT), Gabriel Kovacs (Vicepreşedinte EXPROGAME), Alexandru Debrezeni (Director Executiv Romanian Bookmakers), Sorin Constantinescu (Preşedinte AOCR), Mihai Manoilă (Vicepreşedinte Poker PRO), Zuzanna Kurek ( Expert UE pentru Piaţa de Gambling), Sue Rossiter (Director Politici şi Programe, Remote Gambling Association), Leliana Pârvulescu ( Psiholog, Şef Program "Joc Responsabil"), Laura Ştefan (Psiholog, Şef Program "Responsible Gaming").
Aflate la aceeaşi masă, autorităţile şi operatorii au căzut de acord că este nevoie cât mai urgentă de o rezolvare a problemelor legislative, astfel încât piaţa să fie cât mai bine reglementată. Marius Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, s-a arătat deschis pentru rezolvarea tuturor problemelor care apar între consumatori şi operatori solicitând un plus de transparenţă în acest sens . Sorin Constantinescu s-a plâns de ritmul lent în care se mişcă lucrurile: "Nu am legiferat încă onlineul, ne-au luat-o şi bulgarii înainte. În ultimul an nu s-a întâmplat nimic, sper ca la viitoarea întâlnire să avem, în sfârşit o lege clară". Deputatul Daniel Florea, consideră însă că s-au făcut unii paşi: "În acest domeniu, opacitatea tinde să se transforme în transparenţă şi asta este foarte bine. Iniţiativa legislativă pe care o are în pregătire Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc este foarte bună, avem nişte propuneri în acest sens şi suntem deschişi să facem o lege care să fie în beneficiul tuturor celor implicaţi.".
Jocul responsabil, jocul curat reprezintă de asemenea preocupări majore. Alexandru Debrezeni a vorbit despre un parteneriat între asociaţia pe care o reprezintă şi sindicatul fotbaliştilor AFAN şi Federaţia Română de Fotbal: " Suntem un partener deschis la dialogul cu toate celelalte instituţii implicate în fenomen. Avem un proiect de colaborare cu AFAN şi FRF, proiect care se opune trucării meciurilor şi doreşte combaterea problemelor din domeniul fotbalului legate de pariurile ilegale". Zuzanna Kurek expert în piaţa de gambling, a prezentat dificultăţile adunării de date care să ajute la configurarea unui tablou cât mai apropiat de realitatea existentă pe piaţa europeană: "Subiectul jocurilor de noroc este unul problematic. A fost dificil să adunăm datele statistice referitoare la numărul de jucători şi numărul de sloturi. Dificultatea a fost dată şi de lipsa accesului la date, am avut inclusiv probleme cu autorităţile pentru că sunt informaţii contradictorii în legătură cu rapoarte anuale, sunt date care se contrazic". Sue Rossiter a vorbit de asemenea de problemele legate de spălarea banilor şi de taxarea excesivă, dar a admis că dincolo de unele neajunsuri ţara noastră are un potenţial foarte mare în acest domeniu.