INFOMATRIX 2008 oferă premii în valoare la 20.000 de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 martie 2008

Elevii între 10 şi 18 ani şi studenţii pasionaţi de informatică mai au la dispoziţie o săptămână pentru a se înscrie la cea de-a 6-a ediţie a Concursului Internaţional de Proiecte Informatice INFOMATRIX 2008, organizat de LUMINA Instituţii de Învăţământ şi a cărui etapă finală (expoziţia de proiecte) va avea loc în Capitală pe 24 mai 2008.

Tineri informaticieni pot participa la INFOMATRIX 2008 prin proiecte înregistrate, până marţi 1 aprilie a.c., pe site-ul www.infomatrix.ro, la diferite categorii, în funcţie de vârstă şi nivelul de şcolarizare.

Înscrierea în concurs se face individual sau pe echipe, conduse de un profesor coordonator.

Fiecare "team leader" va primi, în urma înscrierii corecte a proiectului, un mesaj cu toate detaliile necesare pentru încărcarea proiectului de participare pe o adresa de File Transfer Protocol (FTP).

Toate proiectele înregistrate până la data de 1 aprilie 2008 vor fi evaluate, timp de două saptămâni, de un juriu specializat, format din specialişti IT.

Pe 16 aprilie a.c. se vor comunica titlurile celor mai bune proiecte, care vor ajunge în ultima etapă a INFOMATRIX 2008 şi anume finala concursului, desfăşurată în Capitală între 22 şi 26 mai.

Toate lucrările calificate în finală vor fi prezentate publicului larg în cadrul unei expoziţii desfăşurate pe 24 mai a.c.

Premiile pentru căştigătorii etapei finale a INFOMATRIX 2008 vor consta în bani şi produse cu o valoare totala de peste 20 000 de euro.

Categoriile INFOMATRIX, stabilite diferit pentru elevi şi studenţi

Elevii şi liceenii (10-18 ani) din ţară şi din străinătate au la dispoziţie patru categorii de concurs:

Hardware Control

Crearea unui software de control si cooperare, pe baza unui sistem electronic sau mecanic (exemple: camere de securitate, roboţi cu diferite aplicaţii, maşini ghidate electronic, etc.)

Programare:

Crearea unui program compatibil cu Microsoft, Windows, GNU/Linux, FreeBSD sau Apple Mac OS X etc. Se pot folosi oricare din limbajele de programare: Visual C++, Delphi, JAVA, PHP, ASP, etc.

Artă Computerizată

Crearea unor imagini 2D/3D,animatii sau jocuri video Pentru dezvoltarea platformei pot fi folosite: 3DSMax, Adobe Photoshop, Corel Draw sau orice alt program de creare şi editare imagine.

Proiectare şi utilizare software cu tema social-educativă, "Copii, Viitor, Natură". La această categorie, elevii se pot prezenta cu orice materiale de promovare a temei menţionate: postere, documente, website-uri, etc. Pot fi folosite programe ca: software de prezentare, aplicaţii Office, editori HTML, programe de creare şi editare imagine (3DSMAX, Adobe Photoshop, Illustrator, etc.)

Studenţii români şi str-ăini, pot participa la INFOMATRIX 2008 numai la două categorii de concurs, grupate astfel:

Programare şi Hardware Control. Participantii pot veni cu orice sisteme, care să beneficieze de funcţionalitate şi să poată fi folosite în viaţa de zi cu zi.

Artă Computerizată (programare 3D, Grafică şi Video)

Studenţii se pot înregistra cu desene şi animaţii unice şi impresionabile, lucrări remarcabile prin creativitate. În concurs sunt acceptate doar animaţiile video cu durata mai mare de 15 minute.

Despre: INFOMATRIX este un concurs internaţional de proiecte informatice, realizate de elevi si studenti, organizat anual in Romania de către LUMINA Instituţii de Învăţământ

In 2008 se organizeaza cea de-a 6-a editie a etapei finale a Infomatrix, care consta in prezentarea celor mai bune proiecte in cadrul unei expozitii organizate in Bucuresti, pe 24 mai a.c.

Scopul Concursului International de Proiecte Informatice este de a valorifica potentialul creativ al elevilor si studentilor prin stimularea activitatilor tehnico-aplicative in domeniul informaticii.

Ţări participante la ediţiile trecute:2003 - România (editie nationala), 2004 - 33 ţări 2005 - 41 ţări, 2006 - 32 ţări , 2007 -31 ţări .

Printre ţările participante la ultimele cinci ediţii ale INFOMATRIX s-au numărat:Africa de Sud, Afganistan, Bulgaria, Cambodgia, Georgia, Indonesia, Iraq, Kazakhstan, Mexic, Mongolia, Pakistan, Peru, Rusia, România, Serbia şi Muntenegru, SUA, Turcia, Turkmenistan, Ungaria, etc).

Cele 5 ediţii anterioare s-au bucurat de inregistrarea a 1100 de proiecte IT, realizate de elevi şi studenţi români şi străini.

LUMINA Instituţii de Învăţământ este un grup de instituţii de învăţământ particular care asigură instruirea copiilor din învăţământul preuniversitar în şcoli private.

Din cadrul grupului LUMINA Instituţii de Învăţământ fac parte: Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (www.ichb.ro), Liceul Internaţional de Informatică - Constanţa (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Şcoala Spectrum Bucureşti, Şcoala Spectrum Constanţa.

Şcolile din cadrul Lumina Instituţii de Învăţământ oferă servicii de educaţie pentru orice grupă de vârsta de la 3 la 18 ani, în cadrul cursurilor de zi.

Fiecare instituţie membră cuprinde toate ciclurile de învăţământ preuniversitar: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Copiii pot urma curriculum-ul românesc, în cadrul Liceelor Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa, sau pentru cel britanic la Şcoala Internaţională Bucureşti (The International School of Bucharest).

Liceele Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa au predare în limba engleza la materiile: informatică, matematică, fizică, biologie, chimie şi engleză.

The International School of Bucharest oferă predare integrală în limba engleză cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb