INS: Comerţul cu amănunte a crescut în aprilie

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 9 iunie 2008

INS: Comerţul cu amănunte a crescut în aprilie

Comerţul cu amănuntul din România a înregistrat un avans record în luna aprilie, de 15% faţă de luna anterioară şi de 26,6% faţă de luna aprilie a anului trecut, iar cifra de afaceri din servicii a urcat cu 17% faţă de aprilie 2007, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, Institutul Naţional de Statistică.

În primele patru luni ale acestui an, comparativ cu primele patru luni din 2007, s-a înregis­trat o creştere a cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) de 18,7%. Cifra de afaceri pentru retail, pentru întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, pentru vânzarea carburanţilor pentru autovehicule a crescut, în aprilie, comparativ cu luna martie, cu 13%. În privinţa serviciilor, cifra de afaceri a crescut cu 0,3%.

Comparativ cu luna aprilie 2007, cifra de afaceri în retail a crescut cu 26,6%, creştere susţinută de vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun, 29,5% şi de vânzarea de produse nealimentare, 23,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, vânzarea carburanţilor pentru autovehicule a crescut cu 27,5%, susţinută, în principal, de comerţul cu autovehicule, care a înregistrat un avans de 37,9%. În luna aprilie 2008, cifra de afaceri din servicii a fost cu 17% mai mare comparativ cu luna aprilie 2007.

Vânzarea de autovehicule a crescut cu 41,7% faţă de primele patru luni din 2007

În primele patru luni ale acestui an, comparativ cu primele patru luni ale anului trecut, cifra de afaceri pentru retail a crescut cu 18,7%. Creşterea provine atât din vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun, care a înregistrat un avans de 18,9%, cât şi din vânzarea de produse nealimentare, cu o creştere de 18,4%.

În aceeaşi perioadă, cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, vânzarea carburanţilor pentru autovehicule, a crescut cu 31,2%. Cifra de afaceri la comerţul cu autovehicule a crescut cu 41,7%, iar la vânzarea de carburanţi, cu 15,3%. În privinţa serviciilor, cifra de afaceri a crescut cu 11,6%.

Ţara noastră a înregistrat, în aprilie, pentru a treia lună consecutiv, cea mai mare creştere anuală a comerţului cu amănuntul din UE, de 18%, în condiţiile în care sectorul de retail a marcat scăderi, atât în Uniune, cât şi în zona euro, de 0,8%, respectiv, 2,9%, potrivit Eurostat.

În rândul statelor membre, pentru două ţări nu există date publicate pentru luna aprilie, în relaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, iar Cehia, Irlanda, Grecia, Franţa, Cipru, Ungaria şi Olanda şi-au păs­trat confidenţiale cifrele legate de comerţul cu amănuntul. Rămân 18 state ale Uniunii cu date publicate, între care ţara noastră deţine recordul creşterii cifrei de afaceri în retail, de 18%. La dis­tanţă de 4 procente, România este urmată de Lituania. Bulgaria a marcat o cifră de afaceri pe retail de 10,1% comparativ cu aprilie 2007.

În martie şi februarie, România a fost, din nou, pe primul loc la creşterea vânzărilor din retail - şi, prin urmare, a consumului - cu un avans anual de 15%, respectiv 22,5%. În ianuarie, la evoluţia consumului, ţara noastră a fost întrecută cu doar 0,2% de Slovacia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb