suspendarea dreptului lui Constantin Frăţilă de a participa şi vota în cadrul şedinţelor Consiliului de Supraveghere, se arată într-un raport al SIF-ului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Sentinţa a fost pronunţată cu drept de apel în cinci zile de la aducerea la cunoştinţă, iar după comunicarea hotărârii motivate, societatea va analiza oportunitatea exercitării căii de atac, se mai menţionează în raportul SIF-ului din Braşov.
De asemenea, societatea a anunţat că a depus la Tribunalul Braşov o cerere de chemare în judecată, prin care a solicitat instanţei, suspendarea provizorie a efectelor unor înscrisuri întocmite de Constantin Frăţilă, Crinel-Valer Andănuţ, Nicolae Petria şi Marius-Adrian Moldovan, cu ocazia şedinţei Consiliului SIF3 din data de 19 martie a acestui an.
Conflictul de la nivelul conducerii SIF Transilvania s-a reaprins la începutul acestui an după ce, la finele lunii ianuarie, Constantin Frăţilă a obţinut, în instanţă, anularea deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras fostului arbitru de fotbal autorizaţia de membru în Consiliul SIF-ului.
Totuşi, o parte a conducerii SIF3 susţine că starea de incompatibilitate a lui Constantin Frăţilă cu poziţia de membru în board-ul societăţii nu a încetat, deoarece acesta este în continuare urmărit penal pentru infracţiuni prevăzute de legislaţia financiar - bancară, ceea ce contravine unor regulamente ASF şi a Actului Constitutiv al SIF Transilvania.
Constantin Frăţilă, care deţine circa 5% din SIF Transilvania, fusese avizat în funcţia de membru al Consiliul de Supraveghere al societăţii de investiţii financiare în vara anului anului 2017, dar în septembrie 2018 supraveghetorul pieţei i-a retras autorizarea ca urmare a faptului că acţionarul SIF3 era urmărit penal.
Acţionarii SIF3 se vor întâlni în data de 28 aprilie într-o adunare care, pe lângă repartizarea profitului obţinut de societate anul trecut, conţine puncte pe ordinea de zi privind pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Constantin Frăţilă, Crinel Andănuţ şi Marius Moldovan pe de o parte şi Mihai Fercală, Ştefan Szabo şi Dumitru Carapiti de altă parte.