"InterAgro" investeşte aproape zece milioane de euro în două centrale electrotermice

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 august 2008

Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a acordat autorizaţiile de înfiinţare a două noi capacităţi de producţie a energiei electrice şi termice în cogenerare. O autorizaţie aparţine "InterAgro" SRL pentru realizarea unei capacităţi de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare în incinta serelor de flori Zimnicea. Tot în Zimnicea, "Bio Fuel Energy" SRL, o societate care face parte din grupul "InterAgro", a primit autorizaţia necesară construirii unei centrale electrotermice în cogenerare pe platforma Fabricii de bioetanol Zimnicea.

Ioan Niculae, preşedintele "InterAgro", ne-a declarat: "Centrala pe care o vom cons­trui pe platforma fabricii de bioetanol are o capacitate de 12 MW şi va costa circa opt milioane de euro. Racordarea la sistemul energetic valorează circa 700.000 de euro. Unitatea de producţie în cogenerare de la seră este mai mică, de 2 MW şi este destinată consumului propriu. Valoarea investiţiei depăşeşte un milion de euro".

Centralele de la Zimnicea sunt cele mai mici investiţii din domeniul energetic ale "InterAgro". Compania controlată de omul de afaceri Ioan Niculae şi "Vimetco", proprietarul producătorului de aluminiu "Alro Slatina", au înfiinţat o companie mixtă care va cons­trui o termocentrală de mare capacitate, în apropiere de Turnu Măgurele. Noua companie, numită "TM Power", este deţinută în mod egal de cele două societăţi şi va avea ca principal obiect de activitate realizarea unei termocentrale pe cărbune, cu o capacitate de minimum 1.000 MW. Valoarea investiţiei a fost estimată la circa un miliard de euro.

Platforma industrială pe care va funcţiona centrala aparţine "InterAgro" şi se află pe malul Dunării, la 90 km de Slatina. Proiectul va fi demarat în acest an, iar în 2012 va fi livrată prima cantitate de energie în sistem.

"Bio Fuel Energy" SRL este tot o firmă a lui Ioan Niculae, înfiinţată pentru realizarea unei fabrici de bioetanol. Aceas­tă investiţie a fost estimată la circa 80 de milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. leiuri minerale de turbina, electroizolante si pentru actionari hidraulice???

    A avut niste intelegeri cu alti producatori?(nynas, mol, prista, etc?) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb