"Intercapital" a lansat primul fond cu active în acţiuni Fondul Proprietatea

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 23 iulie 2010

"Potenţialul de creştere al sectorului financiar se va păstra şi în perioada următoare", a declarat Răzvan Paşol.

"Potenţialul de creştere al sectorului financiar se va păstra şi în perioada următoare", a declarat Răzvan Paşol.

Brokerii de la "Intercapital Invest" au lansat, ieri, prima ofertă publică iniţială (n.r. IPO) de la Bursă, din acest an, în vederea listării "iFond Financial România", un fond de investiţii care intenţionează să inves-tească 50% din active în Fondul Proprietatea, 15% în titlurile celor două burse, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Bursa de la Sibiu (Sibex), iar restul în alte acţiuni de la Bursă.

Cu toate că perioada de lansare nu este tocmai prielnică, mai ales că Bursa a înregistrat corecţii în ultima vreme, reprezentanţii Intercapital susţin că esti un moment benefic pentru intrare la cumpărare, mai ales că preţul la care se tranzacţionează în prezent unităţile Fondului Proprietatea este, asemeni SIF-urilor, la doar jumătate din valoarea netă a activelor.

Oferta publică iniţială se va termina pe 11 august, preţul de vânzare al unei unităţi de fond fiind de 202 lei/unitate, din care 200 lei reprezintă valoarea nominală a unei unităţi de fond, iar restul de doi lei comisionul de subscriere perceput de către administratorul fondului, potrivit prospectului de emisiune.

Răzvan Paşol, preşedintele Intercapital Invest, a declarat: "Alegerea sectorului financiar-bancar are la bază ponderea ridicată a acestui sector în totalul tranzacţiilor cu acţiuni înregistrate pe piaţa reglementată a BVB (peste 50%). Sectorul financiar este cel mai dinamic, iar în ultimul deceniu, este cel care a dat cele mai bune randamente. Este unul dintre motivele pentru care vizăm acest segment. Potenţialul de creştere se va păstra şi în perioada următoare".

Intercapital a intermediat şi ultimele două IPO-uri de la Bursă, cele ale fondurilor de investiţii OTP WiseRo şi OTP Green Energy, ambele derulate anul trecut.

După listarea Fondului Proprietatea pe o piaţă reglementată, iFond Financial prevede reducerea graduală a deţinerilor în acţiuni ale Fondului Proprietatea, în funcţie de evoluţia preţului de tranzacţionare sau după caz şi menţinerea de maxim 40% din valoarea activelor în acţiuni ale acestui emitent. Totodată, fondul va investi 20% din active în acţiunile celor cinci SIF-uri, în timp ce 10% vor merge în titluri bancare.

Societatea de administrare a inves-tiţiilor scoate la vânzare un număr de 10.000 de unităţi de fond, cu posibilitatea de majorare până la 40.000 de unităţi. Acesta este primul IPO realizat pe Bursă în 2010. Pentru ca oferta să fie încheiată cu succes, trebuie subscrise cel puţin 5.000 de unităţi.

Durata de viaţă a fondului este de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb