INVESTIŢIE DE 19 MILIOANE LEI Liviu Dragnea a inaugurat un dig pe râul Vedea, pentru prevenirea daunelor inundaţiilor

E.D.
Fonduri Europene / 2 octombrie 2014

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a inaugurat astăzi un dig construit pe râul Vedea în judeţul Olt ce a necesitat investiţii de 19 milioane de lei şi a cărui construcţie a fost decisă în primăvara acestui an, după inundaţiile din luna aprilie.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, Guvernul a hotărât efectuarea în regim de urgenţă a unor lucrări de investiţii, din Fondul de intervenţie la dispoziţia sa, pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor calamităţilor naturale pe cursul râului.

"După inundaţiile din zilele de Paşte, am promovat o hotărâre de guvern şi s-a realizat acest dig de protecţie care protejează aproape 2.000 de gospodării, 4.000 de cetăţeni şi avutul lor. S-a recalibrat cursul râului şi asta este important să înţeleagă lumea, că s-a lărgit, s-a adâncit, s-au făcut şi praguri de fund, pentru ca, chiar dacă sunt debite mari să poată să fie preluate şi să nu mai treacă peste dig. Această lucrare este realizată la un debit prognozat odată la 100 de ani, ceea ce înseamnă că, din punctul acesta de vedere, e bine oamenii să stea liniştiţi", a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Obiectivul "Regularizare râu Vedea în zona localităţii Icoana - judeţul Olt" a presupus o investiţie în valoare de 19 milioane lei pentru lucrări de regularizare a albiei prin îndiguire pe o lungime de 7,60 kilometri. Lucrările de apărare împotriva inundaţiilor vor fi continuate în perioada imediat următoare pe Vedea, în amonte, în localitatea Corbu, unde se va supraînălţa un dig pe o lungime de 1.700 de metri, cu fonduri guvernamentale de 2,1 milioane de lei.

Tot astăzi, ministrul dezvoltării a predat 12 microbuze şcolare comunelor din judeţul Olt, care se adaugă celor două repartizate în luna iulie. Cele 14 microbuze fac parte din primul lot, de 600, achiziţionate în această primăvară de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Pentru a acoperi necesarul rezultat din totalul solicitărilor depuse de administraţia publică locală, MDRAP a stabilit alte două achiziţii similare.

"Acum sunt 1.258 de microbuze repartizate şi pe linia de fabricaţie, s-au alocat fonduri pentru încă 751, astfel încât să poată fi onorate toate solicitările. În tranşa a treia vor fi şi microbuze 4X4 şi autobuze, pentru că sunt câteva localităţi în ţară unde distanţa este foarte mare", a precizat Liviu Dragnea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb