Investiţie de peste 12 milioane de euro la Luduş

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 5 octombrie 2009

Preşedintele Traian Băsescu, împreună cu ambasadorul Marii Britanii în România, Robin Barnett, a inaugurat, ieri, la Luduş, fabrica Vitafoam, investiţie în valoare de 12,3 milioane de euro. Societatea inaugurată la Luduş a început din această săptămână activitatea de fabricare a spumei poliuretanice flexibile. Fabrica respectă aceleaşi standarde înalte de proiectare şi echipare ca şi celelalte unităţi ale companiei cu filiale în Polonia, Lituania şi Ungaria şi va furniza o gamă completă de produse din spumă pentru clienţii din această regiune.

Fabrica inaugurată la Luduş are o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, este complet automatizată, în aceasta vor lucra aproximativ 50 de persoane, 9% din producţie va fi destinată pieţei interne, iar 10% va fi destinată exporturlui, potrivit managerului general al Vitafoam, Nicoleta Stoian.

Traian Băsescu a arătat că această investiţie aduce în oraşul Luduş locuri de muncă, taxe şi impozite, precum şi o tehnologie de ultimă generaţie.Şeful statului a arătat că inves­tiţia de la Luduş a fost iniţiată când deja criza economică mondială era declanşată şi că a început producţia în aceleaşi condiţii.

În privinţa crizei economice globale, Traian Băsescu a arătat că este optimist că aceasta se va diminua treptat, întrucât priveşte cu optimism la marile puteri economice ale Europei, care au început să îşi revină şi că acest lucru va influenţa şi economia românească.

Ambasadorul Marii Britanii în România, Robin Barnett, a arătat că Regatul Unit are investiţii în România în valoare de patru miliarde de euro în transporturi feroviare şi maritime, în mediu şi construcţii şi că alte zone de atracţie pentru investitorii britanici ar fi serviciile financiare, industria auto, agricultura şi industria alimentară.

Oraşul Luduş a fost ales tocmai pentru că are căi de comunicaţie foarte bune, atât cu oraşe din Româ­nia, fiind situat pe Drumul European E 60, cu Ungaria, dar şi cu state din Peninsula Balcanică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb