Investiţie de peste 15, miloane lei în iluminatul public din Galaţi

Ana Felea
Miscellanea / 12 octombrie 2021

Investiţie de peste 15, miloane lei în iluminatul public din Galaţi

Patru artere principale din municipiul Galaţi vor beneficia de un sistem de iluminat public modern, ca urmare a unei investiţii de peste 1,5 milioane de lei. Anunţul a fost făcut de Primăria Galaţi, care informează că a fost lansat, în sistemul electronic de achiziţii publice, contractul privind modernizarea sistemului de iluminat public pe cele patru artere principale ale oraşului. În urma acestei modernizări consumul de energie se va reduce cu 70%.

"Contractul, cu o valoare estimată de 1.503.555 lei, vizează Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei (între Inelul de Rocadă şi Bulevardul G. Coşbuc), Strada Navelor şi Bulevardul Oţelarilor (între str. Brăilei şi Bulevardul Galaţi), ofertele fiind aşteptate până în data de 22.10.2021. Sunt prevăzute 12 luni pentru realizarea proiectului, din care 3 luni pentru proiectare şi 9 luni pentru execuţie", se arată în comunicatul emis de Primăria Galaţi.

Principalele categorii de lucrări de intervenţie vor viza achiziţia de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente şi montarea aparatelor de iluminat pe stâlpi şi consolele existente, cât şi montarea de console pentru stâlpi care în acest moment nu sunt echipaţi cu aparate de iluminat. Astfel, vor fi montate 524 de corpuri cu LED, eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Proiectul "Modernizare sistem iluminat public pe Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei între inelul de rocadă (inclusiv inelul de rocadă) şi Bulevardul George Coşbuc, Strada Navelor şi Bulevardul Oţelarilor între strada Brăilei şi Bulevardul Galaţi" este finanţat prin Programul privind sprijinirea eficienţei energetice şi gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

"Prin implementarea proiectului se urmăreşte reducerea consumului de energie electrică cu minim 70%, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente (CO 2), alegerea de produse care utilizează mai puţine materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate", se arată în comunicatul emis de Primăria Galaţi.

Din valoarea totală a proiectului, 700.000 de lei reprezintă contribuţia de la bugetul local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb