Investiţii de 49 milioane lei fonduri nerambursabile, aprobate pentru Braşov

F.A.
Fonduri Europene / 25 aprilie 2013

ADR Centru anunţă semnarea a două contracte noi de finanţare nerambursabilă ce aduc Primăriei Braşov peste 49 milioane lei pentru investiţii într-un centru de afaceri şi în amenajarea unei parcări publice în oraş.

Conform unui comunicat de presă, finanţarea nerambursabilă a fost alocată din bugetul Programului Operaţional Regional de la nivelul Regiunii Centru, Axa prioritară 1, subdomeniul Pol de Creştere Braşov.

Proiectul "Sistem integrat de parcări-parcare spitalul militar Regina Maria" are o valoare totală de 24,33 milioane lei, din care 23,46 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă solicitată,iar diferenţa dintre cele două sume reprezintă cofinanţarea asigurată de către beneficiar. Prin acest proiect, timp de 24 luni, se vor executa lucrări de construcţii şi amenajare prin care va creşte capacitatea de parcare pentru autoturisme cu 306 noi locuri, se vor crea 8 noi locuri de muncă şi va creşte cu 20% capacitatea de parcare de biciclete din oraş.

Proiectul "Dezvoltare zonă economică Braşov Nord - Centru de Afaceri, transfer tehnologic şi incubator de afaceri" are o valoare totală de 70,89 milioane lei, din care 25,59 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă solicitată, iar diferenţa dintre cele două sume este contribuţia asigurată de către beneficiar, Primăria municipiului Braşov, pentru realizarea proiectului.

Simion Creţu, director general ADR Centru, a declarat: "Semnarea acestor două contracte de finanţare nerambursabilă completează fondurile Regio investite în Zona Metropolitană Braşov, care se ridică astfel la peste 70 milioane euro bani nerambursabili. Cu aceste două proiecte au fost contractate un număr de 20 cereri de finanţare din cele depuse de către Primăria Municipiului Braşov sau celelalte primării ce fac parte din Polul de Creştere Braşov, iar alte două proiecte ce solicită peste 4 milioane euro vor fi contractate în perioada următoare, fiind în etapă de precontractare. Toate aceste proiecte vizează atât dezvoltarea infrastructurii urbane, cât şi dezvoltarea turismului, prin reabilitarea obiectivelor de patrimoniu şi dezvoltarea unor structuri de agreement din Braşov şi zonele limitrofe. De asemenea, prin proiectele contractate se va îmbunătăţi infrastructura socială din Polul de creştere Braşov, precum şi dezvoltarea mediului de afaceri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb