Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, că avem în sfârşit legi ale educaţiei moderne care transpun în practică viziunea proiectului "România Educată", remacând că o Românie competitivă se poate realiza numai printr-o educaţie de calitate, accesibilă tuturor elevilor şi studenţilor, potrivit News.ro.
"Sunteţi primele generaţii care vor beneficia de reformele aplicate odată cu noul cadru legislativ care urmăreşte obiective îndrăzneţe", le-a transmis el elevilor. Iohannis participă, alături de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi de primarul sectorului 1, Clotilde Armand, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Şcoala Gimnazială 162 din Capitală.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.09.2023, 11:04)
Cea mai buna educatie poate fi obtinuta de la partide, nu de la scoala. Acolo esti invatat cum sa faci bani multi ca sa iti iei terenuri si case in Zanzibar, Maldive, Bali, Monaco si alte zone scumpe de pe Glob. In partide si mai ales in PSD, intri sarac si prost si iesi geniu si cu multi bani. Acolo este cea mai tare "scoala" din lume. Nicio universitate din lume nu scoate asemenea genii in afaceri prospere precum scoala de partid PSD. Primarul din Resita (pe langa alti primari ilustri precum cei din Caracal, Voluntari, Crevedia etc) a urmat cursurile scolii PSD si si-a cumparat un umil teren in Zanzibar de 240000 Euro pe care vrea sa construiasca o mica casuta de vacanta cu numai 2 apartamente. Universitatile Harvard, Oxford, Cambridge si Sorbona sunt zero pe langa universitatea de afaceri PSD din Romania.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.09.2023, 12:45)
Viitorul copiilor il fura ei. cel din poza si restul colegilor de partid si coalitie si acolitii lor. de-aia copiii nu prea mai au chef sa-nvete. vad si ei ce se intampla.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.09.2023, 13:28)
Se vede ce educat e domnul președinte. Atât de educat încât chiar știe sa citească de pe prompter.
4. România eşuată
(mesaj trimis de Toni în data de 11.09.2023, 14:38)
Participarea politicienilor la deschiderea anului școlar, cu discursuri penibile exprimate într-un limbaj de lemn, nu e deloc potrivită. Cei mai mulți politicieni abia la deschiderea anului școlar se intersectează cu școala pe parcursul unui an. În rest nu-i intereseaza educația. Ori, prezența la deschiderea anului școlar nu înseamnă că te-ai ocupat de educație. Este si o chestiune de decență. De altfel filosoful Mihai Șora, cu prilejul deschiderii anului scolar 2022, a transmis un mesaj intitulat „ALEL LA DECENTA” , în care spunea:
”Politicianul nu are ce căuta la deschiderea anului școlar.
Ești primarul unei comune și prețuiești educația copiilor, te-ai dat, precum Greuceanu, de trei ori peste cap și ai modernizat școala, ai investit într-o bibliotecă, în terenul de sport, spații de studiu și tehnologii ori toalete funcționale? Excelent.
Dar acestea nu sunt motive ca să-ți impui prezența în fața copiilor și a profesorilor, să-ți faci campanie electorală, să le confiști, cu alte cuvinte, momentul bucuriei și al emoției la început de an (și în oricare dintre celelalte zile), să-ți bombezi pieptul și să blochezi microfonul.
Cu cât ești mai decent și discret (dar nu mai puțin eficace în acțiunea ta politică), cinstit și chibzuit în gestionarea banului public, cu atât mai iute vei intra în conștiința oamenilor: fără să-i abuzezi psihic și fără să deposedezi profesorii de prerogativele și misiunea lor de gazde.
Politicianul nu poate călca în incinta școlii decât în calitate de părinte, însoțindu-și copilul: fără sloganuri, sforăitoare fraze, citate false puse în gura lui Spiru Haret (care nu ți-a greșit cu nimic, de altminteri).
Ești directorul unei școli și vrei să dai o încărcătură specială momentului festiv, la începutul anului?
Te consulți cu ceilalți profesori, colegi de catedră, și invitați un campion pe care copiii îl adoră, un scriitor pe care cei mici îl citesc cu pasiune, un om de știință plin de har, un fost elev al școlii cu o carieră strălucită…
Sunt atâtea feluri de a-i face pe copii să iubească școala și a-i feri de sporovăiala politică…”
Mihai Șora, care a împlinit 106 ani în 7 noiembrie, 2022 și a încetat din viață pe 25 februarie 2023.
Şcoala începe în acest an pe fondul unor tensiuni între profesori şi guvernanţi faţă de grila de salarizare unică şi faţă de economiile la buget anunţate de Guvern.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.09.2023, 18:07)
Efectele patrunderii caracatitei la toate nivelurile il vom vedea din ce in ce mai bine in urmatorii ani.
6. fără titlu
(mesaj trimis de credinciosul în data de 11.09.2023, 21:18)
cu meditatii nefiscalizate,se stie!