Reprezentanţii companiei iQuest, specializată în dezvoltarea de soluţii şi servicii software, estimează, pentru anul viitor, o creştere cu 20% a numărului de angajaţi, se arată într-un comunicat de presă.
"Evoluţia numărului de angajaţi în cadrul iQuest a fost una liniară şi consistentă. Ne vom ghida în continuare după principiul nostru, şi anume, că evoluţia business-ului dictează creşterea de personal şi nu invers", a declarat Cornelius Brody, CEO-ul şi fondatorul iQuest.
"Grupul iQuest reafirmă creşterea cifrei de afaceri în 2013, la 25 de milioane de euro, şi estimează majorarea veniturilor interne la 15% din business", se mai arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, în prezent, iQuest numără peste 500 de specialişti IT în 10 centre din România (Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti), Germania (Frankfurt), Suedia (Gotheburg), Elveţia (Zürich), Ungaria (Budapesta) şi Statele Unite (Palo Alto), şi este unul dintre membrii fondatori ai Cluj IT Cluster.
"Business-ul de pe piaţa locală cuprinde două direcţii: sectorul privat, unde dezvoltarea este constantă, dar cu un trend moderat crescător şi sectorul public, unde iQuest, începând cu anul 2012, este din ce în ce mai prezent. Valoarea business-ului local în cifra de afaceri iQuest este în continuă creştere, iar pentru acest an estimăm o pondere de 15%", a explicat Horia Cerchez, Site Manager iQuest Bucureşti.
Compania estimează că ritmul de creştere pe piaţa locală va fi mai accelerat decât pe plan extern şi aşteaptă o relansare a investiţiilor în IT, mai ales în sectorul privat, unde vor creşte în importanţă soluţiile dedicate şi dezvoltate pentru rezolvarea punctuală a unor probleme, care să conducă la creşterea productivităţii, a controlului şi a predictibilităţii business-ului. În opinia reprezentanţilor companiei, creşterea pe plan local va fi susţinută şi de asumarea Programului Agenda Digitală Europa 2020, conform comunicatului.
"Obiectivul nostru este să ne extindem pe toate pieţele pe care suntem deja prezenţi, precum Germania, Elveţia şi SUA, eventual să pătrundem pe pieţe noi. Pe plan local nu urmărim numai proiectele din administraţia publică, ci şi cele din sectorul privat, pentru verticale pentru care deja deţinem referinţe serioase, precum telecom, life sciences, servicii financiare, energie, high tech, logistică şi producţie", a mai precizat Cornelius Brody.