Iranul acuză SUA de "iranofobie" şi de înarmarea unor "terorişti periculoşi"

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 mai 2017

Iranul a acuzat, ieri, Statele Unite ale Americii că vând arme unor "terorişti periculoşi" din Orientul Mijlociu şi că propagă "iranofobia" pentru a încuraja statele arabe să cumpere arme, relatează Reuters.

"America revigorează teroriştii în regiune prin intermediul unor politici ostile", a declarat la televiziunea de stat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qassemi, la o zi după ce preşedintele Donald Trump a semnat un acord de vânzări de arme către Arabia Saudită şi a identificat Iranul ca sursă de sprijin pentru militanţi.

"America ar trebui să stopeze vânzarea de arme către terorişti periculoşi", a adăugat acelaşi purtător de cuvânt, potrivit Agerpres. "Încă o dată, prin afirmaţiile sale repetitive şi nefondate la adresa Iranului, preşedintele american a încercat să încurajeze ţările din regiune să cumpere mai multe arme prin propagarea iranofobiei", a insistat Bahram Qassemi, în contextul în care, în timpul vizitei preşedintelui american în weekend la Riad, SUA şi Arabia Saudită au semnat un contract de vânzări de arme în valoare de 110 miliarde de dolari.

Purtătorul de cuvânt al MAE iranian a mai spus că SUA şi aliaţii lor "ar trebui să ştie că Iranul este o ţară democratică, stabilă şi puternică" şi că ea promovează "pacea, buna vecinătate şi crearea unei lumi opuse violenţei şi extremismului".

Trimiţând un mesaj dur Teheranului la scurt timp după victoria moderatului Hassan Rouhani în alegerile prezidenţiale de vinerea trecută în Iran, Donald Trump le-a cerut liderilor statelor arabe şi conducătorilor islamici să se unească pentru a-i învinge pe militanţii islamişti şi a declarat că Iranul alimentează de decenii "conflictele sectare şi teroriste".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb