ISIS ameninţă statele coaliţiei într-o nouă înregistrare video

Ioana Dogaru
Internaţional / 29 martie 2016

Gruparea islamistă Statul Islamic (ISIS) formulează, într-o nouă postare video de propagandă, ameninţări suplimentare după atentatele sinucigaşe comise pe 22 martie la Bruxelles şi soldate cu cel puţin 35 de morţi şi peste 300 de răniţi, potrivit ediţiei de marţi a cotidianului belgian La Derniere Heure.

După proiectarea mai multor fragmente video din media despre atentatele de la Bruxelles, în această nouă înregistrare apar trei luptători înarmaţi şi mascaţi. Unul dintre ei, purtând o centură cu explozibili, se adresează în limba franceză şi susţine că este vorba despre "un mesaj către poporul cruciat american, european sau rus".

"Iată ce le fac guvernele voastre musulmanilor, voi sunteţi responsabili tot timpul că guvernele voastre omoară musulmani", declară el, arătând în spatele său, spre ruinele unei clădiri.

"Veţi fi întotdeauna o ţintă pentru noi. Credeţi că veţi elimina Statul Islamic cu înţepăturile voastre de ţânţari?", continuă jihadistul.

"Să mai ştiţi că Statul Islamic nu suntem doar noi, ci cel puţin o cincime din populaţia mondială. Suntem peste tot, suntem capabili să lovim acolo unde vrem, în momentul în care vrem şi pe cine vrem", ameninţă un jihadist cu cagulă.

În acest fim de propagandă sunt difuzate noi imagini, provenite din media, cu aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek, în timp ce o voce din fundal spune în limba arabă, cu subtitrări în franceză, că "nu Statul Islamic a început să lupte împotriva voastră, voi ne-aţi agresat primii".

"Veţi plăti preţul atunci când campania actuală de cruciadă se va frânge şi noi vă vom ataca în inima teritoriilor voastre. După aceasta, nu veţi mai agresa pe nimeni", ameninţă jihadistul.

Filmul a fost raportat de expertul în jihad Pieter Vanostaeyen, care a numărat pe blogul său cinci înregistrări video similare după atentatele din capitala belgiană, menţionează publicaţia citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb