ISTORICUL WOLFGANG EICHWEDE, EXPERT ÎN EUROPA DE EST: "Şi fosta Uniune Sovietică s-a prăbuşit sub supraîncărcarea sa militară imperială"

G.B
Internaţional / 27 martie 2022

"Şi fosta Uniune Sovietică s-a prăbuşit sub supraîncărcarea sa militară imperială"

Regimul preşedintelui rus Vladimir Putin s-a "împovărat cu o greutate căreia nu-i va putea face faţă", este de părere istoricul Wolfgang Eichwede, expert în Europa de Est, făcând referire la invazia din Ucraina. Rezistenţa va fi un factor destabilizator pentru agresor pe termen lung, scrie directorul fondator al Institutului Est-European, citat de Weser-Kurier. "Problemele economice sunt deja atât de mari încât ar trebui compensate în mod repetat prin acţiuni militare", explică istoricul, conform Hotnews. Sursa citată apreciază că, pe termen lung, un astfel de calcul nu aduce nimic bun: "Şi fosta Uniune Sovietică s-a prăbuşit sub supraîncărcarea sa militară imperială". Din perspectivă istorică, Putin nu numai că încalcă toate valorile ONU, dar "el acţionează împotriva intereselor propriului popor".

În acest cotext, Eichwede scrie că Europa va trebui să-şi reducă drastic dependenţele în sectorul energetic şi să-şi consolideze apărarea militară. Tensiunea trebuie suportată şi controlată. "În acelaşi timp, trebuie să vedem cum ne putem menţine şi intensifica relaţiile cu societatea şi cultura Rusiei, ceea ce nu este uşor având în vedere confruntarea tot mai mare. Dar avem experienţă cu aceasta din epoca sovietică".

Specialistul conchide că prioritatea este aceea de a ajuta Ucraina în rezistenţa şi în lupta ei pentru supravieţuire: "Ucraina este o parte din noi, din Europa. Vladimir Putin nu distruge doar ţara vecină, ci şi a lui. Ne distruge şi pe noi".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Autoritatile ruse nu vad ca popoarele europene(si nu numai) nu-i vor?Cine ii vor ,aia din Africa fiindca le da grane dar daca i-ar ataca nu le-ar mai place.Sa zica merci ca nu-i au pe rusi drept vecini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb