ITALIA: M5S a prezentat programul de guvernare

M.D.
Internaţional / 18 mai 2018

M5S a prezentat programul de guvernare

Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem) a prezentat, astăzi, pe Internet, un program comun de guvernare stabilit împreună cu Liga Nordului, prin care Italia să întoarcă hotărât spatele austerităţii, dar care nu vorbeşte, în mod explicit, despre o ieşire din zona euro, relatează AFP.

Luigi Di Maio, liderul M5S, a declarat pe Facebook: "Azi este, în sfârşit, definitivat în toate componentele sale, «contractul pentru guvernul schimbării», sunt cu adevărat fericit. Aceste 70 de zile au fost cu adevărat intense, multe lucruri s-au întâmplat, dar până la urmă am reuşit să realizăm ceea ce am anunţat în timpul campaniei electorale".

Programul, de 58 de pagini şi care cuprinde 30 de puncte , este supus, din această dimineaţă şi până la ora locală 20.00 (21.00, ora României), aprobării activiştilor M5S, pe Internet.

Liga a anunţat că vrea să supună şi ea un text, pe care nu l-a publicat pentru moment, votului activiştilor, sâmbătă şi duminică, la standuri instalate în întreaga Italie.

"Contractul de guvernare" întoarce în mod hotărât spatele austerităţii şi pariază pe o politică a creşterii economice, în vederea reducerii colosalei datorii publice italiene.

Documentul nu vorbeşte în mod explicit despre o ieşire din zona euro, însă prezintă intenţia de a "revedea, cu partenerii europeni, cadrul guvernanţei economice", inclusiv a monedei unice, în vederea "revenirii la situaţia de origine, în care statele europene erau motivate de o intenţie sinceră de pace, fraternitate, cooperare şi solidaritate".

În cea mai veche ţară din lume - după Japonia -, cele două partide preconizează să scadă vârsta de pensionare, care ar urma să ajungă la 67 de ani în 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb