JAPONIA: Ultima lansare a rachetei nord-coreeană ridică nivelul de ameninţare

G.D
Internaţional / 25 martie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Ultima lansare efectuată de Coreea de Nord, presupusă a fi un nou tip de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), ridică nivelul de ameninţare la adresa securităţii, a declarat astăzi ministrul japonez al apărării Nobuo Kishi citat de agenţia de presă Kyodo, preluată de Reuters, conform Agerpres.

Ieri, Coreea de Nord a lansat ceea ce a spus că este un "Hwasong-17", un nou tip de ICBM. Oficiali japonezi, sud-coreeni şi americani au catalogat de asemenea proiectilul drept ICBM.

Lansarea este "o ameninţare serioasă la adresa păcii şi stabilităţii Japoniei şi comunităţii internaţionale, trecând la o dimensiune diferită de la seria de lansări anterioare de rachete", a spus Kishi, potrivit Kyodo.

Agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA a declarat astăzi că racheta, lansată de pe Aeroportul Internaţional Phenian, a zburat la o altitudine maximă de peste 6.000 de kilometri pe o distanţă de 1.090 kilometri "înainte de a lovi cu precizie zona prestabilită în apele libere" ale Mării de Est, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei.

"Testul-lansare a dovedit clar că toţi parametrii sistemului de armă au îndeplinit exact cerinţele de proiectare", potrivit KCNA.

În timpul unui apel telefonic, secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi ministrul japonez de externe Hayashi Yoshimasa "au condamnat în comun" lansarea "ca o încălcare clară a multiplelor rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american Ned Price.

"Această provocare, care urmează după două teste ICBM la începutul acestui an, demonstrează în continuare ameninţarea reprezentată de programele de rachete balistice şi arme ilegale de distrugere în masă (ale Coreei de Nord) pentru vecini şi comunitatea internaţională mai largă", a spus Price.

Rezoluţiile ONU interzic Phenianului să testeze orice rachetă balistică. Acestea sunt în general rachete sol-sol care, în funcţie de designul lor, pot fi înarmate cu unul sau mai multe focoase nucleare.

De ani de zile, Phenianul a avansat în dezvoltarea acestui tip de rachete, ceea ce a dus la sancţiuni internaţionale dure.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Japonia nu va fi lovita de Coreea de Nord.

     

    Riscul cu Coreea de Nord e insurectie interna (razboi civil) din motive alimentare - si nu numai - (perioada 2022-2026) si datorita modificarii echilibrelor militare interne la nivel de conducatori militari.  

     

    Riscurile cu Coreea de Nord (pentru intreaga zona asiatica) se inchid in a doua jumatate a acestui deceniu. Pana la finalul deceniului (poate pana in 2032, deci o extensie de aproximativ 2 ani) vom vedea unificarea celor doua tari Coreea (cu aplanarea riscurilor militare pentru vecinii lor asiatici). Imi sta in fire sa termin treburile incepute.  

    Un pic de rabdare, va rog.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb