JENS STOLTENBERG, NATO: "Liderii politici afgani au eşuat în respingerea talibanilor şi asigurarea unei soluţii paşnice"

G.M.
Ziarul BURSA #Internaţional #Apărare / 18 august 2021

"Liderii politici afgani au eşuat în respingerea talibanilor şi asigurarea unei soluţii paşnice"

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, ieri, că nu se aştepta la prăbuşirea aproape imediată a administraţiei şi armatei din Afganistan în faţa talibanilor, dar a dat vina pe politicienii din ţara asiatică pentru actuala stare de fapt de la Kabul.

Jens Stoltenberg a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă: "Încheierea misiunii noastre militare nu a fost deloc uşoară. Nu am intenţionat niciodată să rămânem în Afganistan la nesfârşit. În ultimii ani, de la peste 100.000 de militari am ajuns la mai puţin de 10.000, iar acum la zero. Dar ceea ce am observat în ultimele săptămâni s-a dovedit a fi o prăbuşire militară şi politică la o viteză ce nu a fost anticipată. (...) O parte din forţele de securitate afgane au luptat cu mult curaj, dar nu au putut să apere ţara, pentru că în cele din urmă, liderii politici afgani au eşuat în respingerea talibanilor şi asigurarea unei soluţii paşnice pe care afganii şi-o doreau cu disperare".

Secretarul general al NATO a precizat că, odată cu revenirea la putere a talibanilor, terorismul internaţional reprezintă din nou o ameninţare puternică la adresa valorilor occidentale şi a afirmat că alianţa nord-atlantică "trebuie să rămână vigilentă în prima linie a luptei".

În cadrul conferinţei de presă, Jens Stoltenberg a menţionat că principala preocupare în aceste zile trebuie să fie scoaterea din Afganistan a oamenilor vulnerabili şi le-a solicitat talibanilor să faciliteze plecarea tuturor celor care vor să părăsească ţara respectivă, precizând că NATO este de acord să trimită mai multe avioane de evacuare la Kabul.

În acest context, Ministerul Apărării Naţionale din ţara noastră a trimis ieri un avion militar pentru a-i aduce acasă, din Afganistan, pe cei 27 de cetăţeni români din ţara respectivă. Tot ieri, preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri, 25 august, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, printre temele aflate pe ordinea de zi aflându-se situaţia de securitate din Afganistan şi implicaţiile acesteia pentru România.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. batut in cao rau acest Stoltenberg. Repeta prostiile lui Biden. Astia au ajuns sa conduca lumea. Vai de capul nostru

    1. talibane , fuga-mars afara din lumea civilizata si cere azil la islamistii radicali si jihadisti daca ""e vai de capul nostru""

    Stoltenberg e un fel de Iohannis, ne explică în cuvinte simple, ceea ce vedem cu ochiul liber.

    normal.....altii sunt de vina....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb