JOHN GILBERT, DIRECTORUL DHL SUPPLY CHAIN: "Ţintim, în 2015 şi 2016, concentrarea şi conectarea operaţiunilor noastre"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii / 2 noiembrie 2015

"Ţintim, în 2015 şi 2016, concentrarea şi conectarea operaţiunilor noastre"

"Aş evita orice achiziţie majoră"

"Grija faţă de mediu, o mare provocare pentru noi"

DHL Supply Chain, divizia de depozitare şi distribuţie a celei mai mari companii de logistică dn lume, "Deutsche Post DHL Group", va avea în atenţie, anul viitor, "concentrarea şi conectarea" operaţiunilor sale, după cum ne-a declarat domnul John Gilbert, cel care a devenit directorul executiv al acestei divizii în martie 2014.

Oficialul societăţii a afirmat, la Londra, în exclusivitate pentru ziarul "BURSA": "Primii doi piloni ai strategiei noastre, care sunt concentrarea şi conectarea operaţiunilor, au fost prioritari pentru noi în 2015 şi, de asemenea, vor fi şi în 2016. Vine anul 2017 şi până atunci trebuie să creăm baza pentru cel de-al treilea pilon, cel de creştere, astfel încât să susţinem obiectivele Strategiei 2020, pe care am lansat-o în 2014. Deşi creşterea va fi o parte importantă pentru noi, anul viitor, încă avem multe de făcut, iar din acest motiv 2016 va avea în centru concentrarea şi conectarea operaţiunilor".

Potrivit domnului Gilbert, pilonul care presupune concentrarea operaţiunilor are ca ţintă standardizarea şi reducerea complexităţii activităţilor, în vederea creşterii eficienţei. Apoi, conectarea presupune crearea unei organizaţii eficiente la nivel global.

Pilonul avut în vedere ulterior, "creşterea", se va axa pe extinderea şi îmbunătăţirea portofoliului, respectiv a sectoarelor de operare, a serviciilor, produselor şi zonelor de activitate.

"Inovaţia de astăzi este aşteptarea de mâine. Pe asta ne concentrăm. Trebuie să explorăm noi servicii, noi afaceri şi zone geografice", spune domnul Gilbert, adăugând: "Strategia 2020 ne va ajuta să atingem ţintele noastre provocatoare, respectiv îmbunătăţirea marjei de profit la 4-5% până în 2020, de la 3,2% în 2014".

John Gilbert aminteşte că 2014, anul în care a preluat conducerea DHL Supply Chain, a fost unul cu o evoluţie foartă bună pentru companie. Domnul Gilbert ne-a declarat: "Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele din 2014, anul în care am trecut printr-un proces de schimbare a liderilor. Bruce Edwards, cel care a condus divizia înaintea mea, timp de 28 de ani, s-a pensionat. Bruce a fost unul dintre fondatorii industriei de logistică şi un membru apreciat al echipei noastre. Am făcut tranziţia în mod natural.

În 2014, am înregistrat creşteri importante de profit. A fost cel mai bun an pentru divizia noastră. Transformarea substanţială a organizării noastre s-a dovedit una foarte bună şi ne dă în continuare un anumit nivel de siguranţă că vom avea succes pe viitor".

John Gilbert aminteşte că, în perioada crizei financiare din 2008-2009, operaţiunile DHL au fost afectate de declinul pieţei auto, în principal. Domnia sa ne-a relatat: "În perioada crizei financiare din anii 2008-2009, cea mai afectată a fost industria auto. Oamenii nu mai făceau achiziţii majore, dat fiind că şomajul era la un nivel foarte ridicat şi se temeau cu privire la sustenabilitatea locurilor de muncă. Companiile din domeniu chiar au trecut prin vremuri grele, volumele de producţie şi vânzările lor au scăzut semnificativ, astfel că şi serviciile noastre de livrări au fost afectate".

"Nu avem vreun competitor care să nu ne lase să dormim noaptea"

Concurenţa de pe piaţa pe care operează DHL Supply Chain nu este una care să pună probleme companiei. John Gilbert a declarat, săptămâna trecută, în cadrul unei prezentări, la Londra: "Avem competitori, dar nu este vreunul care să nu ne lase să dormim noaptea". În acest context, reprezentantul companiei nu anticipează nicio achiziţie majoră. Domnia sa a menţionat: "Aş evita o achiziţie majoră. Avem alte planuri. Ne bazăm pe creştere organică".

John Gilbert a mai adus în atenţie faptul că mediul este o provocare foarte importantă pentru societate: "Aceasta este marea noastră provocare - cum să găsim calea prin care să ne derulăm activitatea astfel încât să avem grijă de mediu".

Amintim că, anul acesta, DHL a lansat programul de protecţie a mediului "GoGreen", prin care compania urmăreşte să evite, respectiv să reducă emisiile de gaze. În baza programului, DHL testează tehnologii inovative şi combustibili alternativi la flotele sale.

John Gilbert: "Marea Britanie este cea mai competitivă piaţă a noastră".

John Gilbert: "Fiecare piaţă pe care activăm are specificul ei. Observăm un nivel ridicat de complexitate în ceea ce priveşte normele de reglementare sau modul în care se fac afacerile".

Pe o piaţă extrem de fragmentată, DHL Supply Chain are o cotă de 8%, la nivel mondial, fiind lider.

DHL Supply Chain, cu sediul în Bonn (Germania), derulează operaţiuni în peste 56 de ţări şi teritorii, cu un număr de circa 140.000 de angajaţi. Divizia are circa 2.590 facilităţi, care includ birouri, terminale, depozite. Capacitatea de stocare a diviziei depăşeşte 13,7 milioane de metri pătraţi.

În 2014, DHL Supply Chain a avut vânzări de 14,7 miliarde de euro, faţă de 14,2 miliarde de euro în 2013, iar profitul operaţional EBIT a însumat 465 milioane de euro, comparativ cu 441 milioane de euro în anul anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb