Kaspersky lansează un curs online de inginerie inversă pentru malware

G.U.
Companii / 9 aprilie 2021

Kaspersky lansează un curs online de inginerie inversă pentru malware

Kaspersky şi-a extins portofoliul de modalităţi de instruire online pentru profesioniştii în securitate cibernetică, lansând un curs orientat în jurul tehnicilor de ingineria inversă, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Destinat celor care au deja o înţelegere de bază a analizei malware, programul de învăţare individuală va permite atât specialiştilor, cât şi echipelor să stăpânească abilităţile aplicate de inginerie inversă chiar din confortul propriilor case, urmărind cele mai bune practici prezentate de Kaspersky Global Research & Analysis Team.

Potrivit unui sondaj Kaspersky, care a chestionat factorii de decizie din domeniul IT, 41% dintre companiile mare care intenţionează să îşi mărească bugetul de securitate IT sunt motivate de nevoia de a-şi îmbunătăţi expertiza în domeniul securităţii. În acest climat, acei profesionişti în securitate IT care doresc să progreseze în carieră ar trebui să caute să se perfecţioneze pentru a satisface această nevoie.

Având în vedere restricţiile pandemice din ultimul an, popularitatea cursurilor online a crescut semnificativ ca urmare a acestor schimbări. Pentru a-i ajuta pe cei care doresc să îşi îmbunătăţească nivelul de analiză a malware-ului şi capacităţile de inginerie inversă şi care ar dori să facă acest lucru online, Kaspersky a introdus un nou curs de instruire dedicat acestei abilităţi.

Conform comunicatului, cursul permite participanţilor să transforme cunoştinţele existente de analiză malware în experienţă practică. Acest lucru este oferit prin învăţarea practică a celor mai bune tehnici, alături de Denis Legezo şi Ivan Kwiatkowski, cercetători de securitate în cadrul echipei globale de cercetare şi analiză Kaspersky. Echipa Global Research Analysis (GReAT) este un grup de securitate cibernetică recunoscut la nivel internaţional, de cercetători malware şi "vânători" de ameninţări, care se concentrează pe ameninţări sofisticate şi pe modul de apărare şi răspuns la acestea.

Cursul conţine peste 50 de tutoriale video bazate pe 10 cazuri recente de APT din viaţa reală, pe care experţii le-au cercetat personal, inclusiv MontysThree, LuckyMouse şi Lazarus.

Participanţii îşi vor stăpâni abilităţile prin expunere practică datorită celor 100 de ore dedicate laboratorului virtual, unde pot analiza aceste cazuri cu atenţie şi în mod efficient, folosind o serie de instrumente, cum ar fi IDA Pro, Hex-Rays Decompiler, Hiew, 010Editor şi multe altele. Obiectivele instruirii includ, de asemenea, capacitatea de a efectua analize ale unor eşantioane scrise în mai multe limbaje de programare sau de scriptare; cea de a gestiona conţinutul blocat sau criptat în software malware; şi de a asigura o mai mare familiaritate cu procesele de asamblare.

Potrivit sursei citate, materialele cursului pot fi învăţate într-un ritm convenabil pentru fiecare cursant, deoarece sunt disponibile pentru o perioadă de şase luni. Programul general este orientat atât către indivizi, cât şi către unităţi mai largi de securitate cibernetică, sub forma instruirii corporative. Va fi util pentru cercetătorii de securitate, personalul de răspuns la incidente, analiştii malware, inginerii de securitate, analiştii de securitate a reţelei, vânătorii de APT sau personalul centrului de operaţiuni de securitate (SOC).

"Lucrând pe studii de caz reale, în laboratoare dedicate şi beneficiind de expertiza Kaspersky, participanţii îşi pot remodela setul de competenţe existente. Acest lucru aduce, de asemenea, mai multă încredere şi eficienţă în aplicarea competenţelor existente în situaţiile problematice din viitor. Instruirea îi va ajuta pe cursanţi să devină profesionişti mai buni în raport cu peisajul actual al ameninţărilor", comentează Costin Raiu, Director Global Research & Analysis Team, Kaspersky.

Cursul Targined Malware Reverse Engineering face parte dintr-un portofoliu de formare în continuă creştere, prin care Kaspersky găzduieşte programe de educaţie pentru profesioniştii din domeniul securităţii. Portofoliul include, de asemenea, educaţie online despre cum să vânezi APT-uri cu YARA, ca un "GReAT Ninja". În curând vor fi lansate mai multe cursuri, portofoliul fiind disponibil aici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb