Kaufland devine prima companie din România certificată Zero Waste

A.F.
Miscellanea / 19 aprilie 2023

Kaufland devine prima companie din România certificată Zero Waste

Kaufland România primeşte certificarea Zero Waste, din partea TÜV SÜD Management Service GmbH, în conformitate cu standardul DIN SPEC 91436, un nou model de referinţă pentru gestionarea deşeurilor operaţionale şi a materialelor reciclabile, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, Kaufland este o companie din România care obţine această atestare, devenind astfel unul dintre liderii tranziţiei către economia circulară, pe plan local. Certificarea indică faptul că cel puţin 90% din totalul deşeurilor operaţionale au fost prevenite, reutilizate, reciclate, compostate sau fermentate.

Certificatul a fost emis pe baza unui audit efectuat pe un eşantion reprezentativ format din 12 magazine, un centru logistic şi sediul central, totodată fiind evaluate şi documente relevante, precum planurile de prevenire a deşeurilor, bilanţurile deşeurilor pentru perioada octombrie - decembrie 2022, acţiunile concrete privind eliminarea deşeurilor şi măsurile de instruire.

"Această nouă certificare atestă implicarea şi contribuţia pe care Kaufland România o aduce la protejarea mediului înconjurător. Eforturile noastre se îndreaptă către diminuarea cantităţii deşeurilor reziduale şi revalorificarea resurselor, prin reciclare şi compostare. În viitor, sperăm să se alăture şi alte companii misiunii Zero Waste. Noi credem că putem schimba lucrurile în bine, dar singuri nu putem rezolva tot. Împreună, vom putea face diferenţa", a declarat Marco Hößl, CEO Kaufland România şi Republica Moldova., conform comunicatului.

Obiectivul Zero Waste a devenit din ce în ce mai important, odată cu creşterea gradului de conştientizare a utilizării responsabile a resurselor, la nivel mondial. În consecinţă, a început să facă parte din strategia a numeroase companii, care se implică activ în reducerea la minimum a cantităţilor deşeurilor generate. Astfel, toate măsurile luate de Kaufland în ultimii doi ani, în direcţia diminuării cantităţii deşeurilor la nivel intern şi a încurajării unui comportament ecologic în rândul angajaţilor, partenerilor sau clienţilor, se înscriu în conceptul de Zero Waste. Beneficiile urmăririi acestui obiectiv sunt vizibile atât din punct de vedere al combaterii schimbărilor climatice, cât şi la nivel economic.

Prin certificarea în conformitate cu DIN SPEC 91436, TÜV SÜD oferă un nou model de referinţă pentru gestionarea deşeurilor şi a materialelor reciclabile pentru companiile din sectorul privat, instituţii publice, oraşe şi comunităţi, asociaţii şi organizaţii non-guvernamentale.

"Angajamentul ambiţios faţă de mediu al Kaufland în România este remarcabil. Pe lângă măsurile luate de companie, aceasta susţine numeroase programe care sensibilizează oamenii din comunităţile locale, cu privire la problemele de mediu şi cele de gestionare a deşeurilor. Această implicare este vizibilă, de asemenea, la toţi angajaţii - inclusiv conducerea magazinului şi lucrătorii din spatele scenei, toţi sunt responsabili de managementul corect al deşeurilor. S-a observat, în mod deosebit, cât de motivat şi informat este personalul din magazine, adesea foarte tânăr, cu privire la problemele ce ţin de mediu şi deşeuri. Suntem încântaţi să putem oferi companiei Kaufland România certificatul Zero Waste", spune Cristian Panghea-Erdely, auditorul TÜV SÜD.

Obiectivul standardului DIN SPEC 91436 este de a limita cantitatea de reziduuri, de a eficientiza revalorificarea deşeurilor şi de a evalua performanţa sistemului de gestionare a deşeurilor şi a materialelor reciclabile. Sfera de aplicare a noului standard profesional depăşeşte normele minime legislative, se preciează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb