Ken Almand, RSM UK: "Marea Britanie are nevoie de emigranţi pentru ca economia să fie sănătoasă"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 aprilie 2017

Ken Almand, RSM UK: "Marea Britanie are nevoie de emigranţi pentru ca economia să fie sănătoasă"

Marea Britanie va avea nevoie, şi după Brexit, de emigranţii care lucrează în această zonă pentru ca economia să funcţioneze într-un mod sănătos, a afirmat Ken Almand, Head of Transfer Pricing, RSM UK, într-o conferinţă susţinută marţi în România. Astfel, în opinia domniei sale, Marea Britanie nu va opri emigrarea după ieşirea din Uniunea Europeană (UE).

"Brexitul, pentru multe persoane a fost un vot împotriva establishment-ului (n.r. stabilimentului politic), dar ca ţară avem nevoie de emigranţi, avem nevoie de oameni din interiorul şi din afara Uniunii pentru ca economia noastră să funcţioneze, să fie sănătoasă, deci, personal nu cred că vom stopa emigrarea în Marea Britanie", a declarat Ken Almand.

De asemenea, domnul Almand a subliniat că, în ultimii 10 - 15 ani, economia Marii Britanii a beneficiat de un influx susţinut de emigranţi, cu un cost relativ scăzut al forţei de muncă, ceea ce a reprezentat coloana vertebrală a multor industrii din regat.

Astfel, ţinând cont şi de îmbătrânirea populaţiei din Marea Britanie, oprirea emigrării reprezintă un element de risc pentru buna funcţionare a economiei în viitor.

Pe de altă parte, reprezentantul RSM UK a menţionat că ieşirea Regatului Unit din UE pare să aducă conştientizarea în rândul mediului de afaceri că sunt necesare investiţii masive în inovare, în cercetare-dezvoltare: "Pare să aibă loc o conştientizare a faptului că, dependenţa de forţa de muncă ieftină nu este singura opţiune viabilă pentru a face afaceri de succes. Au existat foarte multe comentarii în media despre modul în care afacerile investesc în maşini, în cercetare. Se conştientizează că multe afaceri n-ar trebui să depindă într-o măsură prea mare de forţa de muncă ieftină, ci ar trebui să fie mult mai inovative. Prin urmare, ne aşteptăm să vedem cheltuieli mai mari în cercetare-dezvoltare, în fabrici, în maşini. Cred că este ca un fel de ceas deşteptător pentru economie".

Domnia sa a mai explicat că, sentimentul general din Marea Britanie dinainte de votul legat de Brexit era pozitiv, pentru că majoritatea persoanelor credeau că rezultatul va fi strâns, dar că se va vota pentru rămânerea în UE, astfel încât, deznodământul a reprezentat un şoc. Acum, sentimentul este dominat de incertitudine, o parte a populaţiei fiind încă deprimată şi pesimistă, dar în general economia merge bine şi oamenii încep să se obişnuiască cu situaţia, potrivit lui Almand.

În opinia sa, cu toate că vor exista afaceri ce îşi vor reloca o parte din activităţi în alte ţări, acestea nu se vor muta cu totul din insulă, astfel încât nu vor exista schimbări masive.

Ken Almand a mai subliniat că situaţia viitoare a economiei britanice depinde în mare măsură de politicile economice ce vor fi implementate.

Legat de şansele ca unele companii ce activeză în prezent pe teritorul britanic să îşi transfere anumite activităţi în România, reprezentantul RMS UK a afirmat că, din perspectiva clienţilor săi, ţinând cont de multitudinea de oportunităţi pe care le oferă Europa, este foarte importantă atractivitatea, condiţiile pe care le oferă fiecare ţară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este descurajant cat de mult sictir s-a putut strange fata de instructia scolara: articolul vorbeste peste tot despre "imigranti", dar peste tot autorul scrie numai "emigranti".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb