KLAUS IOHANNIS: "Atitudinea prefectului Capitalei este inacceptabilă şi nu trebuie să rămână fără urmări"

A.P.
Miscellanea / 19 octombrie 2020

"Atitudinea prefectului Capitalei este inacceptabilă şi nu trebuie să rămână fără urmări"

Klaus Iohannis a susţinut, astăzi, o conferinţă de presă la Parlamentul României. El a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, preponderant legate de situaţia epidemiologică din Bucureşti şi trecerea la scenariul 3.

El a spus că: "Din păcate, situaţia impune măsuri suplimentare la Bucureşti, elevii nu vor mai merge la şcoală, restaurantele se închid în interior, măştile devin obligatorii în spaţiile publice.

Dacă nu se opreşte pandemia, experţii vor veni cu măsuri suplimentare."

Iohannis a fost întrebat ce se va întâmpla cu alegerile parlamentare, în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut în mai multe judeţe, iar liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că îşi doreşte consultări la Cotroceni pentru stabilirea datei: "Alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii şi vor avea loc pe 6 decembrie, iar în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei Parlamentul a aprobat Legea 55 şi autorităţile împreună cu Guvernul gestionează acest proces."

Întrebat despre fondul blocat de redresare europeană , el a spus:" Negocierile între Consiliul şi Parlamentul European merg un pic mai greu, dar va fi aprobat bugetul."

Prefectul Capitalei nu a comunicat, public, rata de infectare şi posibilitatea de a intra în scenariul 3. Despre această situaţie, preşedintele nu ştie dacă prefectul o să fie demis din funcţie, dar a spus: "E de neînţeles, deşi am văzut o creştere a cazurilor, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent comunicat în termeni clari, astfel încât populaţia să fie pregătită. Atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care a reacţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări".

Întrebat despre deficitul de medici şi asistente de la ATI şi dacă este posibil ca medici din alte ţări să vină în ajutorul medicilor români, el a spus că ţara are mulţi studenţi la medicină, deci mulţi viitori medici care vor completa această breşă din sistem.

Domnia sa consideră că o reformă a Constituţiei, o modernizare, este necesară: " E nevoie de o modernizare şi la capitolul Curţii Constituţionale."

Cât despre scăderea veniturilor de la bugetul de stat, el a spus că multe cheltuieli pot fi amânate până se îmbunătăţeşte situaţia: " Dacă nu, Comisia Europeană citeşte tratatele să vedem în ce zona ne încadrăm şi cum putem fi traşi la răspundere."

El a fost întrebat despre cum PNL a oferit locuri la parlamentare unor traseişti politici condamnaţi, dar domnul preşedinte roagă jurnalistul să direcţioneze această întrebare către PNL.

Macron a spus, zilele trecute, că Franţa trebuie să câştige o oarecare o independenţă faţă de SUA. România doreşte să păstreze un partenerial strategic cu SUA, chiar dacă unii actori din Europa vor să se îndepărteze de Nato. Legat de parteneriatele strategice ale ţării, preşedintele a spus: " Sunt ţări care doresc o abordare la nivel de UE. Eu cred că abordările europene şi Nato ar trebui să se completeze reciproc."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce personaj fascistoid bai nene...s-a dus cu lista de cumpărături la americani și acum nu mai știe pe unde să scoată cămașa in fața UE.

    Poporul român a fost întrebat de unde vrea sa cumpere armament sau daca e de acord cu astfel de achiziții? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb